Nights of the living dead

Titel : Nights of the living dead
Genre: Horror en zombies
Schrijver: Jonathan Maberry, George A. Romero en meerdere schrijvers
Verteller: Macleod Andrews
Duur van het boek: 7 uur 29 minuten 

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het boek

Dit is een verhalenbundel over de film Night of the living dead, maar dan nu vanuit verschillende personen. Wat hebben anderen meegemaakt tijdens die periode? De verhalen passen heel goed bij de film. Het begint vaak vanuit een doodgewone situatie tot het moment dat de personages plotseling voor hun leven moeten rennen en vechten. Dode mensen komen weer tot leven en niemand heeft daar een verklaring voor. Zo was het ook met de film van Romero. Je kreeg geen uitleg bij zijn verhaal en op zich is een uitleg ook niet nodig voor deze verhalen.
Elk verhaal heeft een eigen verteller. Aan het begin krijg je een stukje over de schrijver te horen. Zo begint Romero deze verhalenbundel door je te vertellen over zijn film. Daarna komt de bedenker van deze bundel aan bod en dan de verhalen.
Wat vooral aan bod komt in de verhalen is hoe de personen reageren en wat ze doen tijdens deze nacht. Niet alle verhalen gaan over het overleven en vechten met de dode mensen (ghouls). Soms gaat het ook over het benutten van mogelijkheden nu de wereld een nacht op de kop staat. Er kan van alles gebeuren in zo’n nacht wat normaal nooit had gekund. Sommige mensen vechten voor hun leven, anderen nemen besluiten die ze normaliter nooit hadden genomen of nooit hadden gemogen en weer anderen straffen daden die nooit gestraft zouden worden……
Iedere keer stap je in het leven van nieuwe personen. Hoe gaat het in hun levens? Wat verandert er nu? Hoe komen ze deze nieuwe periode door? Wat staat er te veranderen?
De verhalen verschillen enorm. Soms gaat het om het overleven van deze eerste nacht net zoals de film Night of the living dead en soms gaat een verhaal over een periode van dagen of maanden. De ene keer gaat het over het overleven en andere keren gaat het over, al vooraf uitgestippelde, daden (bijvoorbeeld een moord) en hoe dit uitpakt wanneer het op dezelfde dag plaats vindt als deze zombies of “ghouls” hun intrede doen. Soms gaat het over de verandering van een levend persoon naar een levende dode. De personages beschrijving dan deze veranderingen in hun verhalen.

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook als E-book kopen in het Engels

Verteller

De vertellers doen het heel goed en passen mooi bij de personen in de verhalen. Het is best verfrissend om iedere keer weer een nieuwe stem te horen. Zo kom je goed in een nieuw verhaal.

Mijn mening

Leuke verhalen. Ze zijn best verschillend van aard, omdat ze door verschillende schrijvers zijn geschreven. Wel is het fijn dat ze zich allemaal aan dezelfde regels houden als het originele verhaal. Niemand weet waarom de dode mensen weer tot leven komen. Ook blijft de benaming ghouls sterk naar voren komen net zoals in het origineel (Romero houdt niet zo van het woord zombie). Sommige verhalen zijn natuurlijk leuker dan anderen, maar ze zijn toch heel origineel en je krijgt er niet echt genoeg van. Steeds wanneer je een nieuw verhaal begint, is de start zo anders en zo pakkend dat je gelijk erin zit en meer wil horen. Sommige verhalen zijn afgerond omdat de personages erin doodgaan. Die zijn simpel: End of story! Andere verhalen eindigen met een open einde. Dit stukje avontuur hebben ze overleefd, maar wat brengt de ochtend? Ook leuk dat er zelfs een ghost story tussen deze verhalen zit.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *