The mystery of Alice

Titel : The mystery of Alice
Genre: Fantasy 
Schrijver: Lee Bacon
Verteller: Bryan Kennedy, Jessica Almasy, Josh Hurley, Cassandra Morris, Libby McKnight, Emily Bauer, Michael Crouch
Duur van het boek:  6 uur 24 minuten

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie voor april (2019) van Audible Originalsboeken. Iedere maand krijg ik twee punten bij Audible (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het verhaal

De dertienjarige Emily Poe krijgt een uitnodiging van de exclusieve Audyn School in Manhattan. Maar om de beurs voor deze school te winnen, moet ze slagen voor een zeer bijzondere test: een bijna kale ruimte, een reeks vreemde aanwijzingen en twee deuren. Het doet me vooral denken aan een escape room!
Emily wordt direct dikke vriendinnen met haar nieuwe huisgenote Alice Wray. Alice is ook geslaagd voor de test en ze hebben allebei een beurs gekregen. Toch voelt hun vriendschap vreemd, want wat weet ze nu eigenlijk van Alice? Alice laat niets kwijt over haar leven en haar familie.
En dan wordt Alice vermist….

Verhaallijn en ontknoping

Bij de test om de beurs voor deze bijzondere school te krijgen ontmoet Emily het meisje Alice Wray. Het valt Emily direct op dat Alice helemaal in haar eentje de lange reis naar deze locatie heeft gemaakt. Waarom is haar moeder of vader niet met haar meegereisd?
De test is uiterst bizar en zelfs een tikkeltje eng. Toch lukt het Emily om de beurs te bemachtigen. Zij en Alice krijgen samen een plekje in een prachtig en zeer luxueus woonhuis. Het valt Emily erg zwaar om niet meer bij haar familie te wonen, maar gelukkig heeft ze Alice.
Op school ontmoeten ze Nathan. Hij wordt direct verliefd op Alice en samen brengen ze veel tijd door. Ze zijn anders dan de andere kinderen op deze school. De toegang tot deze school kost heel veel geld en de andere kinderen komen dan ook uit zeer rijke families. Vooral Emily voelt zich een buitenbeentje.
Wanneer Alice eenmaal uitgenodigd wordt door de populairste kinderen van de school is alles in één klap anders. Alice dumpt Emily en Nathan als een baksteen! De vader van Alice staat op de stoep en eist dat zijn dochter haar beurs met hem deelt en Alice staat ’s nachts bang voor de kamerdeur van Emily. Ze wordt gevolgd!
Dan is Alice verdwenen…..
Hier kom je als luisteraar ineens in ander vaarwater terecht. Wat is er allemaal waar van wat je tot nu toe hebt gehoord? Alles staat nu in het teken van Alice. Wat was er allemaal met haar aan de hand? Wat heeft ze meegemaakt en waar is ze nu?

Verteller

Het verhaal wordt vooral aan je verteld door Emily. Ze heeft een videodagboek bijgehouden en we luisteren naar al haar opnames. Zo nu en dan heeft ze ook haar vrienden opgenomen. Dan lijkt het net alsof je naar een hoorspel luistert. Dit zijn vaak korte stukjes.
De hoofdverteller heeft een prettige stem en doet het best goed. Ik vind haar uitvoering wel ruim voldoende.

Mijn mening

Het boek is leuk en best spannend. Het is heel mooi hoe deze mystery wordt ingeleid. De eerste helft van het boek gaat vooral over hoe Emily, Alice heeft ontmoet en haar bevindingen op haar nieuwe school en nieuwe situatie. Je verkent haar vriendschap met Alice en de omstandigheden vlak voor haar verdwijning. Dit deel vond ik al heel erg leuk. Wel is dit meer een Young Adult boek met allerlei meidenperikelen.

Eenmaal na de verdwijning verandert het verhaal compleet. Het is niet duidelijk of Alice er vandoor is gegaan of dat iemand haar heeft ontvoerd of vermoord. Het verhaal wordt steeds spannender en spannender en iedereen lijkt verdacht. Alles lijkt helemaal om Alice te draaien, maar ondertussen maak je je als luisteraar steeds meer zorgen om Emily. Is zij de volgende? Emily zelf lijkt zich daar nog niet zo druk om te maken. Heel mooi hoe de schrijver deze wenteling in het verhaal heeft gebracht en hoeveel spanning het aan het verhaal geeft. De wijze waarop het verhaal aan je wordt gebracht met de video opnames en de geluidseffecten daarbij maken het verhaal extra intens. Het effect heeft wel iets weg van enge muziek bij de spannende scènes in een horrorfilm. Ik vind dit verhaal echt heel erg goed. Ik heb het verhaal nu gekozen omdat ik het kon kopen met mijn gratis credit, maar vind dit verhaal ook wel één van mijn gekochte credits waard!

Op zich houd ik niet van hoorspellen, maar hier hebben ze maar korte stukjes toegevoegd en het geeft het verhaal wel gelijk een mooiere beleving. Wel is het verhaal hier en daar een beetje voorspelbaar, maar toch weet je niet helemaal zeker hoe alles in elkaar zit en kom je er pas achter aan het einde. Ik vind dit verhaal wel zeker de moeite waard!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *