Minecraft – Mysterious Fires

Titel: Minecraft – Mysterious Fires Serie: Diary of a Minecraft Noob Steve Genre:  Fantasy, Minecraft verhalen Schrijver: MC Steve Verteller:  Noob Steve Duur van het boek: 1 uur 25 minuten Alle luisterboeken uit deze serie:
  • Mysterious fires
  • Mysterious slimes
  • Jeepers Creepers
  • Invisible
  • Mountain climb
  • Biff’s curse
Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het lijkt alsof ik midden in een verhaal begin. Het duurt even voordat ik in het verhaal kom, want ik heb het gevoel alsof ik het begin heb gemist. Ik heb het begin een paar keer opnieuw geluisterd om het beter te begrijpen, maar zodra ik het snapte ging de rest van het verhaal helemaal prima. De inleiding had wel iets beter beschreven kunnen worden. Er zijn veel vreemde vuren in de wereld van Minecraft en velen vluchten naar bepaalde plekken, zo ook Steve. Eenmaal aangekomen moet hij naar de gevangenis (niet als straf, maar als tijdelijke opvang) om een toets te doen. Uit de toets zal blijken naar welk gebied hij gestuurd gaat worden, afhankelijk van zijn getoonde vaardigheden. In zijn nieuwe woonplaats krijgt hij werk om te doen voor de stad in ruil voor een woonplek en bescherming. Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Steve heeft best veel vaardigheden. Hij toont ze allemaal tijdens de toets. Toch wordt er maar eentje uitgekozen en op basis daarvan krijgt hij een woonplek toegewezen. Hij mag er als buitenstaander alleen maar wonen zo lang hij er hard werkt. Steve is een coole gast. Hij vindt alles prima en laat zich altijd van zijn beste kant zien. Eenmaal in zijn nieuwe woonplaats gaat het direct mis. Blijkbaar mag je als buitenstaander niet voor jezelf of een ander opkomen. Ook voor de bewoners zelf zijn de regels best bijzonder. Steve moet proberen een plekje voor zichzelf te vinden binnen de regels van de stad totdat Minecraft weer veilig wordt.

Verteller

Ik vind de verteller op zich best prettig om naar te luisteren. Ik vind zijn prestatie voldoende. Mijn jongste zoontje van 8 jaar wilde graag een Minecraftboek luisteren (in het Engels om beter Engels te leren) en hij was vrij snel met dit verhaal gestopt, omdat hij de “narrator zo slecht vond” (zijn woorden!). Hij koos voor een andere Minecraft serie.

Mijn mening

Grappig verhaal voor kinderen die wel van Minecraft houden. Het begin is even lastig inkomen, wat heel jammer is, omdat kinderen hierop kunnen afhaken. Het verhaal is best kort en dat past wel prima bij kinderen. Op deze wijze kunnen Nederlandse kinderen met een leuk verhaal, vooral als ze graag Minecraft spelen, hun Engelse woordenschat en uitspraak verbeteren. De gebeurtenissen in het verhaal zijn lekker simpel en komen snel tot een ontknoping. Omdat kinderen die Minecraft spelen al veel begrippen in het Engels uit het spel kennen is dit boek dus wel prima om mee te beginnen als je doel is beter te worden in de Engelse taal met een leuk boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) in het Engels.
  • Storytel: Luisterversie in het Engels.
  • Itunes: Luisterboek in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *