Wildcard

Titel: Wildcard
Serie: 
Warcross
Genre: 
 SciFi, Young Adult +
Schrijver: Marie Lu
Verteller:  Nancy Wu
Duur van het boek: 10 uur 51 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Emika probeert Hideo tegen te houden. Ze werkt samen met haar voormalig Wildcross team en een andere bountyhunter, lid van een ander team, om het algoritme van Hideo te niet te doen. De mensen weten niet wat er aan de hand is. Ze weten niet dat er aan hun vrije wil is getornd. Voor hen is het puur toeval dat de politiebureaus overal ter wereld worden overstroomd door honderden mensen die hun misdaden komen opbiechten. Van onbetaalde boetes tot moorden. Ze komen allemaal alsnog boeten voor hun misdaden. Andere ongestrafte misdadigers krijgen plotseling last van een slecht geweten en plegen zelfmoord. De mensen hebben dit niet door. Ze houden zich veel meer bezig met de Warcross kampioenschappen die in hun ogen oneerlijk zijn verlopen.
Ondertussen laat Zero weten dat hij Emika nog steeds graag aan zijn kant wil hebben. Ze willen allebei Hideo tegenhouden, dus waarom niet gewoon samenwerken?

Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.


Ook te koop als E-book in de Itunes Store.

Verhaallijn en ontknoping

Hideo en Emika staan allebei lijnrecht tegenover elkaar. Hij is een duister pad ingeslagen en Emika weigert hem daarbij te helpen. Sterker nog ze ziet het als haar taak om hem van zijn pad af te krijgen en weer terug te halen naar het licht. Hij heeft veel voor haar gedaan en betekent, daarom is het nu haar beurt om hem te helpen en weer aan de goede kant te krijgen.
Is het verstandig om samen te werken met de vijanden van Hideo? Ze willen allebei hetzelfde bereiken, samenwerken klinkt dan zeer logisch, maar ze hebben al wel geprobeerd om haar te doden. Kan Emika ze nu dan wel ineens vertrouwen?
Ze snapt niet alles van hun organisatie. Straks maakt ze het alleen maar erger door hen te helpen!
Hoewel Emika het algoritme nog steeds slecht vindt begint ze wel te snappen waarom Hideo hiernaartoe heeft gewerkt. Dit is zijn wijze om te ontdekken wat er met zijn broertje is gebeurd en om de verantwoordelijken te straffen. Kan zij voor hem uitzoeken wat er is gebeurd? Als ze hem hiermee helpt stopt hij misschien wel met zijn onmenselijke plan. Ondertussen staan er veel mensenlevens op het spel. En haar leven? Hoe zal Zero en zijn organisatie reageren wanneer ze ontdekken waar ze mee bezig is?

Verteller

De verteller heeft op zich een prettige stem om naar te luisteren. Haar stemmen voor de verschillende personages vind ik erg tegenvallen. De accenten kloppen niet altijd.
Op zich vind ik deze uitvoering van de verteller voldoende.

Mijn mening

*Pas op  de tekst hieronder kan een spoiler bevatten*. Het is ook meer bedoeld voor ouders die het verhaal willen beoordelen om te kijken of het bij hun kind past.

Dit verhaal is beter dan deel 1. Deel 1 vond ik ook al wel leuk en vermakelijk, maar ik vind dit deel vele malen leuker. Je komt nu meer technologie tegen wat het lezen van een SciFi ook erg leuk maakt. Er is nu veel minder plek voor romantiek en dat vind ik wel leuker, want nu is er meer ruimte voor spanning en avontuur.
Wel vind ik dit deel toch wel meer richting adult gaan dan young adult.  Daarom heb ik bovenaan ook young adult + genoteerd.
Naast verliefdheid en hier en daar een kus wordt ditmaal ook een seksscène beschreven. Dit heeft geen nadruk en wordt op zich heel simpel en netjes beschreven. Het wordt meer suggereert.

Ik vind het ook wel verfrissend dat er naast verliefdheid tussen een jongen en een meisje ook verliefdheid tussen twee jonge mannen wordt beschreven. Ook hier voert het niet de boventoon maar komt het ter sprake.

Dit keer vind ik het verhaal niet meer voorspelbaar en is het iedere keer erg spannend wat er nu weer gaat gebeuren.
Tot en met het einde van het verhaal blijf je je als lezer afvragen hoe het afloopt met de personages.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *