Wat de hulp weet

Titel: Wat de hulp weet
Engelse titel: The housemaid’s secret
Genre: Thriller
Schrijver: Freida McFadden
Verteller: Momo Samwell
Duur van het boek: 9 uur 17 minuten
De boeken van deze De Hulp / The Housemaid serie:

  1. De hulp – The housemaid
  2. Wat de hulp weet – The housemaid’s secret
  3. De hulp ziet alles – The housemaid Is watching

Recensie: In “Wat de hulp weet”, deel twee van een serie over Millie als huishoudster, ontdekt ze de geheimen van rijke cliënten. Met een spannende wending en mysterie belicht het verhaal onthullende perspectieven.

Het verhaal

Millie is zojuist haar baan als oppas kwijtgeraakt, wat erg vervelend is, want ze had er ontzettend goed betaald gekregen en had verwacht dat ze er de komende jaren mee in haar onderhoud kon voorzien. Nu moet ze op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. Dat is erg lastig voor haar, vanwege haar achtergrond. Zodra potentiële werkgevers een achtergrondonderzoek naar haar doen, zijn haar kansen verkeken. Niemand wil iemand als zij in huis hebben.

Haar vriend Brock is advocaat. Nu ze haar baan kwijt is, wil hij dat ze bij hem komt inwonen. Dan hoeft ze zich niet direct zorgen te maken om geld en kan ze rustig de tijd nemen om een nieuwe werkgever te vinden. Ze zou zelfs haar studie voor maatschappelijk werker kunnen oppakken, maar elke keer als ze zijn aanbod overweegt, heeft ze één goede reden om te weigeren: hij weet niet wie ze werkelijk is! Hij kent haar verleden niet.

Gelukkig vindt ze snel een nieuwe werkgever: Douglas Garrick huurt haar in voor het werk in de huishouding. Zijn vrouw voelt zich de laatste tijd niet zo goed en daarom hebben ze nu hulp nodig. Zijn vrouw lijdt aan een chronische kwaal en dan sluit ze zich op in de logeerkamer. Ze heeft goede en slechte dagen en op de dagen dat de deur dicht is, mag Millie haar niet storen, want dan heeft ze haar rust nodig. Tijdens haar eerste werkdagen krijgt ze zijn vrouw Wendy niet te zien. Ze heeft zichzelf opgesloten in de logeerkamer. Iets aan het appartement geeft Millie een onbehaaglijk gevoel. Zelfs na een maand heeft ze nog steeds geen glimp van Wendy opgevangen, maar ze kan wel de vrouw horen huilen. Als ze aanbiedt te helpen, wordt Wendy boos en laat ze weten dat haar man heeft gezegd dat ze met rust gelaten moet worden. Wat is er toch in dit huis met deze vrouw aan de hand?

Setting

Waar in boek 1 de spanning zat in een griezelig huis waarin je de dreiging voelde, is Millie nu nergens veilig. Ze is niet veilig in haar eigen wijk The Bronx. Ze is niet veilig in het gebouw waar ze woont en ze voelt zich niet veilig als ze op straat loopt. Ze merkt en voelt dat ze in de gaten wordt gehouden en dat ze wordt gevolgd. Ik vond de setting van boek 1 toch wel veel meer thriller gevoel bieden dan dit boek. 

Personages

Haar vriend Brock speelt een rol in dit verhaal ook al blijft zijn personage vooral op de achtergrond. Zijn rol zit ‘m meer in wat hij wel of niet doet voor Millie. Verder leer je hem helemaal niet kennen als persoon.

De mannelijke en zeer rijke werkgever van Millie blijft ook vooral op de achtergrond. Ik krijg helemaal geen hoogte van deze man. Hetzelfde geldt voor zijn vrouw die constant in de logeerkamer zit. 
Het verhaal gaat puur en alleen over Millie en de moeilijkheden in haar leven zowel werk als privé.
De vage personages in het leven van Millie, bestempelen hen allen tot zeer verdacht gedrag.

Twist

Net als in boek 1 komt de schrijver nu ook weer met een geweldige twist aanzetten. Ik wil hier niet te veel over zeggen om het lekker verrassend te houden, maar het is wel mooi hoe de schrijver het in dezelfde sfeer houdt als in boek 1, en dat de schrijver net als bij boek 1 na de twist nieuwe personages aan het verhaal toevoegt en het verhaal van de “andere zijde” belicht. Ik denk dat ik dit het mooist vind aan deze serie.

Luisterboekversie

Ik stoorde me vaak aan de verteller. Je hoort haar steeds slikken en je hoort het papier ritselen waar ze van voorleest.

Mijn mening

Ik vind dit weer een goed boek. Ik vind deze serie wel een aanrader. In boek 1 vond ik het eerste deel te traag, maar de verhouding is een stuk beter in dit verhaal. Ditmaal draait het niet alleen om Millies werkleven, maar om alles in haar leven. Dat gaf toch wel meer tempo aan het verhaal. Ik vond het einde erg goed. Het einde trekt je weer verder in Millies leven, omdat er zo te zien nog wel meer te beleven zal zijn in Millies leven. Het verhaal wordt uitstekend afgerond, maar toch wil je meer over Millie weten. Dat heeft de schrijver heel knap uitgewerkt. Ik ga zeker verder met deze serie, want ik vind het erg origineel en zeer interessant. Millie is een bijzondere personage die ik nog niet eerder ben tegengekomen in een misdaad/ thriller serie. Ze is zeker niet de standaard heldin zoals we die wel vaker tegenkomen in misdaad en thrillerseries. Ze is verfrissend en buitengewoon interessant en onberekenbaar. 

Ik weet nog steeds niet wat ik van haar moet vinden. Zou ik liever de straat oversteken als zij me tegemoet zou lopen of zou ze een goede vriendin kunnen zijn? Ik ben grotendeels nog steeds bang dat ze een psychopaat is. Hopelijk leer ik haar beter kennen met het vervolg van deze serie.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met psychologische thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Ebook en luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
Recensie: Wat de hulp weet van Freida Mcfadden

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *