Niets is wat het lijkt

Titel: Niets is wat het lijkt
Genre: Roman (fictie)
Schrijver: Kyra Rutgers
Duur van het boek: 6 uur

Recensie: Een TV-presentatrice worstelt met persoonlijke en professionele uitdagingen wanneer haar man betrokken raakt bij een schandaal. Ze moet keuzes maken tussen carrière en familie in een wereld vol schijn en werkelijkheid.

Samenvatting van het verhaal

In de wereld van glitter en glamour lijkt presentatrice Fay Freriks alles te hebben: een succesvolle carrière, een gelukkig huwelijk met de zanger Dean Johnson, en twee kinderen. Maar beetje bij beetje begint alles in haar leven verkeerd te gaan. Het begint met de problemen van haar zestienjarige zoon, die van school wordt geschorst omdat hij wordt betrapt op blowen. Op haar werk gaat het ook niet geweldig. De zangshow die ze presenteert, voldoet niet aan haar verwachtingen; de juryleden behandelen de kandidaten zeer onaangenaam, wat ingaat tegen haar principes.

Direct daarna komt haar echtgenoot Dean in opspraak door beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, wat hun huwelijk en gezinsleven onder druk zet. Ook haar zoon worstelt met de nasleep van het publieke schandaal en zijn eigen problemen op school.

Het verhaal begint met de problemen van Fay’s zoon, die van school geschorst wordt wegens blowen. Fay realiseert zich dat ze te druk is met haar werk om er echt voor haar kinderen te kunnen zijn. Ze besluit meer tijd met haar kinderen door te brengen en stopt met haar werk als presentatrice van de zangshow. Deze beslissing komt net op tijd, want de onthullingen over haar man zetten hun leven op zijn kop.

“Niets is wat het lijkt” is een verhaal dat de keerzijde van succes laat zien. Het belicht hoe roddels en waarheid mensen kunnen beïnvloeden en verkent thema’s als vertrouwen, liefde en de impact van publieke aandacht op privélevens. Dit boek geeft een inkijkje in de levens van bekende Nederlanders en hoe hun problemen intens worden uitgelicht door de pers wanneer er iets misgaat.

Setting

In “Niets is wat het lijkt” lezen we over de glanzende wereld van de tv en entertainment. Deze wereld lijkt vol glamour en succes, maar het boek laat ons ook de schaduwkanten zien. De druk, de media die altijd maar op de loer liggen en de moeilijke keuzes waar Fay voor staat. Het verhaal laat ook zien hoe hard mensen kunnen zijn op social media, en hoe ze zelfs dreigbrieven sturen.

Maar het boek gaat niet alleen over Fay’s werk. Het laat ons ook binnenkijken in haar privéleven, in haar huis, bij haar gezin. Hoe zij en haar man, Dean Johnson, omgaan met de schandalen en problemen die op hun pad komen. Het is niet altijd makkelijk, zeker niet als heel Nederland mee kan kijken.

De setting laat ons zien hoe bekend zijn niet altijd even leuk is. Hoe de mening van anderen en de media je leven compleet kunnen veranderen. Het is een kijkje in de moderne samenleving, waar sociale media en publieke meningen een grote rol spelen. “Niets is wat het lijkt” geeft ons een kijkje achter de schermen van het leven van bekende Nederlanders en laat ons de ups en downs zien van leven in de spotlights.

Personages

Fay Freriks: Ze lijkt het allemaal te hebben: een geweldige baan op TV, een beroemde man, mooie kinderen. Maar het leven is niet altijd wat het lijkt. Fay’s leven raakt in een stroomversnelling wanneer haar man in een groot schandaal terechtkomt. Dit zet haar voor moeilijke keuzes, zowel thuis als op haar werk. Fay’s verhaal laat ons de uitdagingen zien van iemand die in de schijnwerpers staat en tegelijk een balans moet vinden in haar persoonlijke leven.

Dean Johnson: Dean, de man van Fay, is meer dan alleen de ‘man van’. Hij is een ster in de muziekwereld, bekend en geliefd. Maar dan komen er beschuldigingen die alles kunnen omgooien, niet alleen voor hem, maar ook voor zijn gezin. Deans verhaal is een waarschuwing over hoe snel dingen kunnen veranderen en hoe hard de wereld van roem kan zijn.

Mijn mening

Ik vond het verhaal van “Niets is wat het lijkt” enigszins vermakelijk, maar ik kon er niet echt van genieten zoals ik had gehoopt. Een punt waar ik moeite mee had, waren de korte hoofdstukken. Het voelde meer als een reeks beknopte samenvattingen van gebeurtenissen, zonder dat ik de kans kreeg om echt mee te leven met wat er gebeurde. Telkens als ik in het verhaal begon te komen, was het alweer voorbij en sprong het naar een volgende gebeurtenis.
Daarnaast had ik verwacht een ‘feelgood’ verhaal te lezen, maar naar mijn mening was dit boek dat niet. Het voelde meer als gewone fictie dan als een verhaal dat een goed gevoel geeft. Het miste de lichtheid en warmte die ik meestal associeer met feelgood-verhalen. In plaats daarvan was het meer een rechttoe rechtaan fictieverhaal met zijn eigen dynamiek en verhaallijn.

Ik vind dit boek 2.5 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met romans.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Niets is wat het lijkt van Kyra Rutgers.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd en als Ebook gelezen met Bookchoice. Ik had een tijdelijk abonnement voor 1 euro.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *