Een hertog met Kerstmis

Titel: Een hertog met Kerstmis
Titel Engels: Duke, Actually
Genre: Romance, kerstverhaal
Schrijver: Jenny Holiday
Verteller (Nederlands): Susan Muskee
Verteller (Engels): Stacy Gonzalez
Duur van het boek (Nederlands): 11 uur 58 minuten
Duur van het boek (Engels): 10 uur 29 minuten
Alle boeken van deze serie:

  • A Princess for Christmas
  • Duke, Actually

Recensie: “Duke Actually” is een gezellig kerstromcom over Dani, een sterke vrouw uit de Bronx, en Max, een adellijke playboy, die onverwachts liefde vinden tijdens de feestdagen. Dit boek is deel twee van een serie. Het maakt niet uit als je deel 1 niet kent, want de hoofdpersonen van deel 1 spelen maar een kleine  rol in dit verhaal. Je mist niet veel als je alleen dit deel leest.

Samenvatting

Dani Martinez is bezig met een scheiding. Haar man heeft haar voor een jonge vrouw verlaten, maar hij weigert de scheidingspapieren te tekenen. De kerstdagen komen eraan, en ze ziet enorm op tegen het kerstfeest van haar werk, aangezien haar ex er zal zijn met zijn nieuwe jonge vriendin. Gelukkig heeft ze iemand om met haar mee naar het feest te gaan, want ze weet zeker dat alle collega’s erg benieuwd zijn naar haar reactie wanneer ze haar ex en zijn vriendin daar ziet.

Maximillian von Hansburg is in de stad en hij wil graag met haar uit. Hij is de oudste zoon van een hertog en staat bekend als een playboy. Zij heeft echt geen zin om zijn nieuwste verovering te worden, maar hoewel ze hem normaal gesproken constant afwijst, vindt ze het nu wel fijn als hij dit keer met haar meegaat, zodat ze deze situatie niet in haar eentje onder ogen hoeft te komen.

Dit is een verhaal waarbij het een tot de ander leidt. Ze heeft een geweldige avond met Max. Nu ze hem een kans heeft gegeven, grijpt hij die met beide handen vast en ziet ze een kant van hem die ze niet had verwacht. Samen brengen ze enkele zeer fijne dagen door en hiermee ontstaat een zeer hechte vriendschap. Ze helpen elkaar met hun grote doelen voor het nieuwe jaar. Max wil een baan waarmee hij van betekenis kan zijn. Hij wil zijn leven en bezigheden een doel geven. Dani wil eindelijk de scheiding rond hebben. Ze bellen elkaar regelmatig en moedigen elkaar aan bij hun ondernemingen.

Personages

Het verhaal draait helemaal om de interactie tussen Dani Martinez en Max de hertog. Aan het begin van het verhaal wil Dani niets te maken hebben met een playboy rijkeluiszoon, maar geleidelijk accepteert ze zijn hulp en vriendschap, en leert ze hem beter kennen.

Beide personages hebben hun eigen problemen waar ze aan werken en allebei pakken ze het op hun eigen manier aan. Dani is bang om opnieuw haar hart te laten breken en haar leven aan te passen voor een man, om vervolgens weer achter te blijven met een gebroken hart na zoveel opoffering. Max heeft problemen met zijn vader en moeder. Zij hebben hoge verwachtingen en willen dat hij zijn leven precies leidt zoals zij dat voor ogen hebben. Zij kiezen met wie hij gaat trouwen, en ondanks zijn rebellie moet hij uiteindelijk toch doen wat zij zeggen, anders draaien ze zijn geldkraan dicht.

Setting

We beginnen het verhaal bij Dani. Het begint als een echte romcom, met Dani Martinez die een partner nodig heeft voor een feestje van haar werk, waar ook haar ex aanwezig zal zijn. Het is natuurlijk extra leuk dat het gaat om de man die ze constant afwijst, omdat hij een echte rokkenjager is en bovendien ook een man van adel. De setting met een doodgewone vrouw uit de Bronx en een adellijke man uit het koninkrijk Moldavië maakt het verhaal interessant en geeft het een duidelijk romcom-gevoel.

Het is heerlijk dat dit verhaal over de feestdagen gaat. Dani’s liefde voor Kerstmis voelt extra fijn nu rond onze eigen feestdagen. Er zitten mooie romantische elementen in het verhaal zoals samen naar een uitvoering van The Nutcracker kijken, sneeuwengelen maken, de lift van Dirty Dancing, enz. 

Gezellige feelgood romcom

Het verhaal is lekker gezellig en vooral vrolijk. De verteller brengt het verhaal over met een lach. De toon van het verhaal is vooral blij en hoopvol. Dani probeert haar leven weer op orde te krijgen, terwijl Max streeft naar onafhankelijkheid van zijn ouders en een zinvolle invulling van zijn leven.

Sexy

Later in het verhaal verandert de toon. We gaan dan van gezellige romcom naar nadrukkelijk sensueel met zeer romantische seksscènes.

Mijn mening

Het is een leuk verhaal met een kerstthema. Het is vooral een gezellig romantisch verhaal om tijdens de feestdagen te lezen, waarbij je een vrolijk gevoel krijgt. Er komen enkele mooie thema’s aan bod, zoals een sterk vrouwelijk personage en een man die begrijpt wat een vrouw nodig heeft en oog heeft voor een vrouw die aan haar eigen persoonlijke ontwikkeling wil werken. De verschillen in familiebanden van Dani en Max spelen een grote rol in het verhaal, net als het maken van eigen keuzes om voor je eigen geluk te durven kiezen. Het is mooi dat zowel Dani als Max de hoofdpersonages zijn en ze allebei aan hun leven en eigen ontwikkeling werken. 

Er spelen ook andere thema’s een rol, zoals een niet-witte huidskleur en hoe dat ervaren kan worden op het werk of in een land met voornamelijk witte mensen. Ook het thema van uit de kast komen speelt een rol. Zo komen er meer verschillende thema’s aan bod, ook al gaat het maar om een kleine rol in het verhaal.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Een hertog met Kerstmis is een kerstromance van Jenny Holiday.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *