Winter Nights – 3 GRATIS romantiche verhalen bij Audible

Heb je zin om te genieten van romantische rom com verhalen in een feestelijke setting? In deze blogpost vertel ik je over een serie van drie korte romantische verhalen die zich afspelen rond deze winter feestdagen. De serie speelt zich af rond Hanukkah, een Joods feest dat acht dagen en nachten duurt.
Dit is een serie van Audible Originals en deze serie is gratis te beluisteren met je abonnement bij Audible. Je hoeft er dus geen credits voor betalen.

Boek 1 – Eight Winter Nights

★★★✰✰

Tijdens een Hanukkah-feest heeft Rachel de man van haar dromen ontmoet. Het leek er even op dat hij net zo voor haar viel als zij voor hem, maar toen stapte haar beste vriendin Tamara in hun bubbel en ging zij die avond met hem naar huis. Een jaar later: Rachel heeft sinds die avond van Oz gehouden, maar hij is inmiddels al een jaar met Tamara samen. Hij koos die avond voor Tamara en zo staan de zaken nu al een jaar lang.

Maar, het is net uit tussen Oz en Tamara en Tamara is in haar eentje op vakantie gegaan. Ze heeft Rachel gevraagd om bij Oz te logeren en voor hem te zorgen. Ze vindt het zo sneu voor hem dat hij laatst een ongeluk heeft gehad en zijn voet in gips heeft. Hij heeft iemand nodig die hem in de gaten houdt en helpt waar nodig. Rachel, een goede vriendin zoals altijd gaat bij Oz langs en vertelt wat Tamara haar heeft gevraagd. Oz grijpt deze situatie met beide handen aan, want hij heeft spijt van de breuk en wil Tamara terug. Hij smeekt Rachel hem te helpen Tamara terug te krijgen door mooie liefdesbrieven voor hem te bedenken die hij iedere avond naar Tamara kan mailen.

Maar Tamara reageert niet. Ze laat niets van zich horen, ze belt zelfs niet met haar beste vriendin Rachel. Wel stuurt ze foto’s naar haar vriendinnen waarin ze duidelijk geniet van de mannen om haar heen.

Inmiddels zit Rachel opgescheept met de liefde van haar leven, die iedere dag behoorlijk aantrekkelijk door het huis loopt, vaak met maar weinig kledingstukken aan. 

En voor Oz? Hoe ervaart hij het om plotseling een week lang met Rachel samen te wonen?

Setting

Het verhaal weerspiegelt de warmte van Hanukkah, het samenzijn tijdens deze traditionele feestdagen en het gezamenlijk aansteken van de menorah. Via Oz ervaren we het geluk van het hebben van een familie en het plezier van het samenzijn.

Rachel woont nog bij haar ouders en dit wordt in het verhaal als heel mooi en gelukkig benadrukt. De nadruk ligt op hoe fijn en gelukkig ze als familie zijn en als jouw familie zo fijn en warm is, waarom zou je dan in je eentje in een eigen huis gaan wonen?

Personages

Rachel: de vrouwelijk verteller vertelt het verhaal vanuit de kant van Rachel. Zij is een leuke jonge vrouw die zeer loyaal is ten opzichte van haar vrienden. Ze cijfert zichzelf vaak weg en heeft alles over voor haar vrienden. Zelfs de man van haar dromen heeft ze opgegeven toen haar beste vriendin interesse in hem toonde. Nu hij single is en ze de komende dagen samenwonen, is dit natuurlijk een mooie kans voor haar om hem voor zich te winnen, maar zo zit ze niet elkaar. Ze is trouw aan haar beste vriendin en doet wat ze kan om hen weer bij elkaar te helpen.

Oz is een goede man. Hij kent alleen zijn eigen hart niet. Hij wil graag Tamara terug omdat bij haar zijn een veilig gevoel is. Met haar voelt hij de eenzaamheid niet (meer) en hij geeft veel om haar vrienden. Hij wil zijn nieuwe vrienden niet kwijt. Hij schakelt Rachel in om hem te helpen zijn ex weer terug te krijgen, maar ondertussen geniet hij iedere dag meer en meer van Rachels aanwezigheid. Het is heerlijk om zijn dagen met haar door te brengen. Maar wat moet hij nu met deze situatie aan? Hij weet dat Rachel een trouwe vriendin is. En hij is er niet de persoon voor om zomaar een andere vrouw te versieren en zeker niet de beste vriendin van zijn ex.

Mijn mening

Het eerste verhaal van deze serie biedt een mooie slow burn romance die goed geschreven is. Het verhaal wordt ingewikkeld door de betrokkenheid van de ex-vriend van de beste vriendin, maar het is extra complex omdat Rachel hem eerst heeft ontmoet en Tamara er met de man van haar dromen vandoor is gegaan. De feestdagen met Hanukkah als centrum worden mooi beschreven en de gezellige feestelijke activiteiten komen mooi aan bod. Het is aangenaam om met dit romantische verhaal de feestelijke sfeer te ervaren.
Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Boek 2 – Bright Winter Nights

★★★✰✰

Boek 1 ging over Rachel en Oz. Dit verhaal gaat over hun goede vriendin Sara. Haar jeugdliefde Adam zoekt na 10 jaar weer contact met haar op. Het is vreemd, want tien jaar geleden besloot hij plotseling dat Rachel en hun hele vriendengroep niet langer goed genoeg voor hem waren. Na zijn overstap naar een school voor rijke jongelui zette hij zijn oude vrienden, inclusief Rachel, opzij. Ondanks dat de hele vriendengroep elk jaar het grote en luxueuze Hanukkah-feest van Adams ouders bijwoont (dit Hannukah-feest speelt ook een grote rol in boek 1), doet Adam elk jaar alsof hij hen niet ziet en Rachel en haar vrienden negeren hem ook. Daarom is ze volkomen verbijsterd door zijn verzoek: hij vraagt of zij als zijn date met hem naar het Hannukah-feest wil gaan. Hij heeft zijn moeder wijsgemaakt dat ze een relatie hebben, zodat zijn moeder hem niet weer aan allerlei vrouwen zou proberen te koppelen. Hij beroept zich op hun “pinky swear” van vroeger. Ze hebben elkaar destijds vurig beloofd altijd de ander te hulp te komen wanneer dat ooit nodig zou zijn.

Setting

Dit verhaal is een from-enemies-to-lovers slowburn romance. Het aankomende Hanukkah-feest speelt een grote rol. In vergelijking met boek 1 zijn er ditmaal veel minder feestelijkheden in de setting. Hoewel de menorah tevoorschijn komt en ook de ‘gelt’, de chocolademunten, hun opwachting maken, is de sfeer toch minder onderdeel van het verhaal en speelt meer een kleine bijrol.
Een belangrijk element is dat Sara net verhuisd is, maar ontdekt dat haar huis onbewoonbaar is, wat leidt tot dagenlang samenwonen met Adam.

Mijn mening

Het is een leuk verhaal, maar ik vind het minder goed dan boek 1.
Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Audible.com: Luisterboek in het Engels.

Boek 3 – On a Night Like This

★★★✰✰

Ditmaal gaan we naar Eliot, de single vriend van Oz & Rachel en Adam & Sara. De aantrekkelijke Cher komt tijdelijk in zijn appartementencomplex te wonen. Door middel van een ruil, komt zij in het huis tegenover hem te wonen. Ze is nog helemaal gebroken doordat haar verloofde hun relatie heeft verbroken. Ze is daarbij alles kwijtgeraakt, want ze is direct erna ook nog eens ontslagen, door zijn familie.
Eliot is zelf ook nog steeds bezig zijn verdriet te verwerken, aangezien de liefde van zijn leven, Sara, definitief heeft laten weten niet van hem te kunnen houden zoals hij al die jaren van haar houdt.

Setting

Een romantisch moment in New York tijdens de winter.

Deze setting biedt ons twee mensen met liefdesverdriet die het erg goed met elkaar kunnen vinden. Eliot is een goeie vent en hij helpt Cher op weg bij de start van haar vakantie in New York. Daarbij mogen zelfs de geweldige Hanukkah versieringen niet ontbreken.
We krijgen de sfeer van een wintervakantie in New York mee tijdens deze romance, inclusief een reuze gezellige Empire State building scène.

Mijn mening

Dit boek biedt een leuk verhaal in wintersfeer om deze serie mee uit te breiden. Het verhaal is natuurlijk zeer voorspelbaar, maar het is vooral leuk voor de sfeer.


Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Audible.com: Luisterboek in het Engels.

Recensie: Winter Nights, romantische verhalen van Audible Originals.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $171.91 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gratis geluisterd als onderdeel van Audible Plus Catalog.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn web

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *