Slayers: A Buffyverse Story

Titel: Slayers: A Buffyverse Story
Genre: Fantasy (vampiers)
Schrijver: Christopher Golden, Amber Benson (speelt Tara in de serie)
Verteller: Amber Benson, Charisma Carpenter, James Charles Leary, Emma Caulfield Ford, Juno Dawson, Laya DeLeon Hayes, Anthony Head, Juliet Landau, James Marsters, Danny Strong
Uitgever: Audible Originals
Duur van het boek: 8 uur 02 minuten

Recensie: In “Slayers: A Buffyverse Story”, werkt Spike met de nieuwe Slayer Indira in een dimensie waarin Cordelia de enige Slayer is en Buffy nooit heeft bestaan.

Een nieuwe dimensie in het Buffy universum

Laya DeLeon Hayes als Indira Nunnally, een kersverse slayer in Slayers: A Buffyverse Story van Audible original. Bron: YouTube @EmblemMediaProductions.

In “Slayers: A Buffyverse Story” krijgen we een verrassend nieuw hoofdstuk in het iconische Buffy-universum. Dit audio-avontuur, uitgegeven door Audible, blaast nieuw leven in de wereld die we zo goed kennen van de tv-serie “Buffy the Vampire Slayer”. Dit verhaal speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen van de originele serie, en introduceert ons aan een wereld deze Slayer wereld totaal is veranderd.

Dit nieuwe verhaal binnen het Buffyverse is niet alleen een voortzetting, maar een echte uitbreiding. We worden geconfronteerd met een realiteit waarin de epische finale van de tv-serie blijvende gevolgen heeft gehad, en waarin de spreuk die elke potentiële Slayer in een volwaardige Slayer transformeerde, een wereld heeft gecreëerd die overspoeld is met deze krachtige beschermers. Deze plotwending biedt een nieuwe blik op deze monsterrijke wereld waarin de balans tussen goed en kwaad anders is dan we voorheen gewend waren.

Voor fans van de originele serie is dit een kans om terug te keren naar deze geliefde serie, maar met een nieuwe twist. De wereld van Buffy is altijd al rijk en veelzijdig geweest, en “Slayers” bouwt hierop voort, door er nieuwe dimensies aan toe te voegen. Het opent de deur om alles weer opnieuw te doen waarbij de bekende personages nieuwe uitdagingen aangaan en er weer nieuwe helden opstaan. Dit is dus niet zomaar een vervolg; het is een gedurfde herinterpretatie van een wereld die al jarenlang erg geliefd is bij de fans.

Terugkeer van de originele cast

Ik had vooral zin in dit avontuur vanwege de terugkeer van de originele castleden. Het horen van deze vertrouwde stemmen brengt een gevoel van authenticiteit en nostalgie met zich mee dat voor mij als fan van onschatbare waarde is. Het is alsof de tijd even stil heeft gestaan en ik nu weer voor heel even kan terugkeren naar de dagen van deze serie, maar nu met een fris nieuw verhaal.

De betrokkenheid van de originele acteurs zoals o.a. James Marsters (Spike), Anthony Head (Giles), en Emma Caulfield Ford (Anya/Anyanka), zorgt voor een diepere verbinding met het verhaal. Hun stemmen roepen herinneringen op aan momenten uit de serie en zorgen voor een perfecte overgang naar deze nieuwe dimensie van het Buffy-universum. Door hun betrokkenheid als stemacteurs voelt dit toch aan als de oorspronkelijke serie, terwijl er tegelijkertijd een nieuw pad wordt bewandeld met deze productie.

Spike is hij weer “The big bad” of een held?

James Marsters en Juliet Landau, bekend als Spike en Drusilla, spelen weer samen in ‘Slayers: A Buffyverse Story’.

Spike, de charismatische vampier met een ziel, blijft één van de meest boeiende en gelaagde personages in het Buffy-universum. In “Slayers: A Buffyverse Story” gaat zijn personage verder waar we waren gebleven bij het einde van de serie. Ditmaal moet hij het zonder Buffy doen en ontdekken we hoe hij is zonder de persoon voor wie hij altijd ter strijde trekt. Zal hij zonder Buffy weer terug gaan naar zijn rol als “The Big Bad” of wil hij toch zelf een held zijn?

Vanaf het begin van de serie was Spike een complex personage, vaak balancerend op het randje van goed en kwaad. Dit audio-avontuur keert daar weer op terug en laat ons zijn karakter zelf ontdekken. We zien hem eerst undercover werken, waarbij hij zijn oude, slechte imago gebruikt om het kwaad van binnenuit te bestrijden. Dit element van dubbelzinnigheid is kenmerkend voor Spike en van hieruit gaan we verder.

Wat dit verhaal zo interessant maakt, is de manier waarop Spikes relatie met de nieuwe slayers, Indira en Cordelia, en zijn oude vriend Clem aan bod komt. Spikes mentorrol, wat de nieuwe slayer Indira betreft, en zijn worsteling om het juiste te doen staan haaks tegenover zijn donkere verleden als “The big bad”, zoals hij zichzelf altijd graag noemt. Hoe zal hij in deze nieuwe dimensie omgaan met zijn aangeboren vampierinstincten, het weerzien met zijn oude liefde Drusilla die nu toch wel veel meer in haar mars lijkt te hebben en zijn verlangen om een held te zijn?

Deze nieuwe richting voor Spike is een mooi plotpunt. Het houdt je als luisteraar geboeid en laat je nadenken over zijn ware aard.

Als je het opnieuw kan doen, wat zou jij veranderen?

Amber Benson en Emma Caulfield, de stemmen van Tara en Anya, hebben duidelijk veel plezier tijdens een opnamesessie voor ‘Slayers: A Buffyverse Story.

Dit audio-avontuur laat ons nadenken over hoe de serie is verlopen en de rol van de verschillende personages: als je het opnieuw kon doen, wat zou jij veranderen?

Amber Benson, die Tara speelde in de originele serie en één van de schrijvers van deze productie is, biedt ons via dit verhaal een idee van wat zij veranderd heeft nu ze de kans kreeg. Dit is niet alleen interessant voor fans die de vele seizoenen van deze serie hebben gezien, maar het nodigt ook iedereen uit om na te denken over deze vraag. Het is interessant om te overwegen hoe verschillende personages, zoals Spike, hun paden zouden kunnen herzien en welke nieuwe richtingen ze zouden kunnen inslaan.

Deze benadering van het verhaal laat zien hoe tijdloos en aanpasbaar de Buffyverse is. Het opent een wereld van mogelijkheden waarin oude verhalen opnieuw kunnen worden beleefd en nieuwe paden kunnen worden genomen.

Mijn mening

Dit eerste avontuur van de nieuwe audio-serie “Slayers: A Buffyverse Story” vind ik wel een voldoende waard. Hoewel ik persoonlijk de verfilmde serie nog altijd beter vind, biedt deze audioversie ons toch de kans om opnieuw te genieten van de originele acteurs, al is het slechts via hun stemmen. De meeste stemmen waren voor mij herkenbaar en droegen bij aan een rijke beleving van het verhaal. Wel had ik enige moeite met het herkennen van Tara’s stem, gespeeld door Amber Benson. Misschien kwam dit doordat ze vaker “Evil Tara” speelde, een versie van het personage die we minder goed kennen.

Wat betreft de actiescènes: ik vond ze steeds lastig te visualiseren. Veel van het verhaal moest worden gevolgd via de dialogen, waardoor details in de actie vaak verloren gingen. Dit beschouw ik als een minpunt van deze productie. Het vereiste soms wat extra moeite om bepaalde scènes volledig te begrijpen of voor me te zien.

De personages zijn over het algemeen goed uitgewerkt en vormen een interessante mix, vooral omdat ze afkomstig zijn uit verschillende dimensies. Deze combinatie zorgt voor een nieuwe invalshoek voor de bekende karakters en het verhaal.

Al met al vind ik dit een prima start van de serie en ik ben benieuwd naar hoe de verhaallijnen zich verder zullen ontwikkelen in deze nieuwe dimensie. Ik kijk uit naar het volgende avontuur en hoop dat dit nog verder uitgediept zal worden en dat de actie scènes beter uitgewerkt zullen gaan worden.

Alles overwegend, geef ik dit audio-avontuur 3.5 van de 5 sterren.

Bekijk mijn lijst met fantasy boeken over vampiers.
Bekijk mijn lijst met urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Slayers: A Buffyverse Story van Audible Originals.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $171.91 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht met 1 van mijn credits.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *