Days of Want Serie boeken 1-4

Engelse Titel: Days of Want Serie boeken 1-4
Genre: Apocalyps, EMP survival thriller
Schrijver: T. L. Payne
Engelse verteller: Kevin Pierce
Duur van het Engelse boek: 26 uur 8 minuten (totaal van de vier boeken!)
Alle boeken van deze Days of Want Serie:

  1. Turbulent
  2. Hunted
  3. Turmoil
  4. Uprising
  5. Upheaval
  6. Mayhem
  7. Defiance

Recensie: In de “Days of Want” serie worstelen Maddie, Zack en hun moeder Beth om te overleven in een wereld zonder elektriciteit. Terwijl ze gevaarlijke uitdagingen het hoofd bieden, herdefiniëren ze wat het betekent om mens te zijn in een post-apocalyptische wereld.

Apocalyps

De “Days of Want” serie door T.L. Payne betreedt het terrein van apocalyptische fictie met een dreigend en realistisch scenario: een grootschalige EMP-aanval die alle elektronica lamlegt. Als een bundel van vier boeken – “Turbulent”, “Hunted”, “Turmoil”, en “Uprising” – biedt deze bundel een aangrijpende verhaalboog die gelijkwaardig is aan één enkel, lang boek (en zelfs dan nog is het verhaal nog lang niet afgelopen!).

Karakterontwikkeling: Overleven tegen alle verwachtingen in

De serie draait om drie hoofdpersonages: Maddie, Zack en hun moeder Beth. Hun overleden vader, een voormalige oorlogsveteraan, heeft hen getraind om te overleven in een apocalyptisch scenario. Nu de beschaving zoals we die kennen uiteenvalt, zijn ze gedwongen hun opgedane vaardigheden te gebruiken om zich een weg te banen door een gevaarlijke, chaotische wereld.

Plotontwikkeling: Een Race tegen de Klok in boek 1

Van Maddie’s poging om te ontsnappen uit de stad tot Zack’s strijd in een vluchtelingenkamp, het verhaal zit vol spannende en hachelijke situaties. Beth, die zich bij haar stervende moeder bevindt, worstelt ook om haar kinderen te bereiken. De personages zijn voortdurend in gevaar, met de dreiging van geweld en schaarste altijd om de hoek.

Thema’s: Overleving, Menselijkheid, en Geweld

Deze serie behandelt de duistere kant van de mensheid naarmate de serie vordert. Het gebrek aan wetten leidt tot een overleving van de sterkste mentaliteit, waarbij agressie en geweld al snel de norm worden. Tegelijkertijd vinden de personages hoop in de vriendelijkheid van vreemden en de kracht van familiebanden, sterke vriendschappen en een gemeenschap.

Schrijfstijl: Eenvoudig maar Krachtig

Payne’s schrijfstijl is eenvoudig en gemakkelijk te lezen, met een focus op het plot en veel gevaarlijke situaties. De korte lengte van de individuele boeken maakt de serie zeer toegankelijk, maar neemt niets weg van de impact van het verhaal. De tempo van het verhaal ligt hoog.

Wachtpost om je gebied veilig te houden.

Mijn mening

De “Days of Want” serie van T.L. Payne is een prima toevoeging aan het genre van de post-apocalyptische fictie. Met realistische karakters, spannende plotwendingen en een weergave van het menselijk gedrag in tijden van crisis, is deze serie een must-read voor fans van het genre. Verwacht geen onrealistische heldendaden, maar een authentieke blik op wat er kan gebeuren als het elektriciteitsnet uitvalt. Dit is een serie die je aan het denken zet over overleving, menselijkheid en de fragiliteit van onze moderne wereld.

Ik ben erg blij dat ik de eerste vier boeken zo mooi in een bundel heb weten te kopen met 1 credit. Dat vind ik een mooie aanbieding en ik heb enorm genoten van het verhaal. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen denken: “Wat toevallig dat dit gezin zo geprept is door hun vader!” Maar dit past juist bij de kern van deze serie, want de serie gaat er juist om dat negen van de tien mensen een apocalyptische wereld na een Super EMP niet zullen overleven. Het zou dus een korte serie zijn en het eerste boek nog korter als we iemand zoals ik zouden volgen.

In ieder boek ligt de focus ergens op. In boek 1 voelt Maddie zich heel schuldig ten opzichte van haar vader en oom Ryan, die het gezin zo streng hebben laten oefenen, oefenen en nog eens oefenen om zich voor te bereiden op een wereld na een EMP-aanval. In boek 4 ligt de focus op de noodzaak om meer mensen in hun groep op te nemen om hun grondgebied goed te beveiligen en tegelijkertijd genoeg mensen aan het werk te kunnen zetten om de voorbereidingen voor de winter te treffen. Het kan wel op een gegeven moment aanvoelen als te veel nadruk; dan denk je: “Ja, nu weet ik het wel, je moet meer mensen voor je groep zien te vinden en wie weet komen ze straks vanzelf opduiken….”

Ik vind deze eerste vier boeken van deze serie 4 van de 5 sterren waard.

Vind hier mijn lijst met apocalyps boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels.
Luisterboek recensie: Days of want serie van T.L. Payne.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek was onderdeel van Audible Plus Catalog.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *