Het zonnetje in huis

Nederlandse titel: Het zonnetje in huis
Engelse Titel: Promise me (Can you keep a secret?)
Genre: Feelgood roman
Schrijver: Jill Mansell
Nederlandse verteller: Dafne Holtland
Engelse verteller: Katherine Press
Duur van het Nederlandse boek: 9 uur 37 minuten
Duur van het Engelse boek: 12 uur 14 minuten

Recensie: Lou, een sympathieke en zorgzame vrouw, vindt zichzelf onverwacht als verzorger voor de chagrijnige oude Edgar in het rustige dorpje Foxwell. Terwijl ze haar leven heroverweegt en op zoek gaat naar geluk, ervaren ze samen een reeks hartverwarmende en emotionele avonturen.

Geniet van het leven in Foxwell

Bron: boek Het zonnetje in huis van Jill Mansell

Vanaf het moment dat ik aan dit boek begon, wist ik dat het een aangename rit zou zijn. Als je een opbeurend verhaal nodig hebt na een zware leesserie, dan is dit boek van Jill Mansell een perfecte keuze. Het is een luchtige en vrolijke ervaring, rijk aan karakterontwikkeling en sfeervolle beschrijvingen die je bijna doen verlangen om zelf naar de stad Foxwell te verhuizen.
De schrijvert weet het kleine stadje en haar inwoners tot leven te brengen, waardoor je je er deel van voelt. Haar vermogen om humor, liefde en de dagelijkse sleur op een aantrekkelijke manier te weven, maakt dit boek moeilijk weg te leggen.

Lou fleurt je dag zo op!

Deze oude man kan net als Edgar wel een zonnetje in huis gebruiken.

Het hoofdpersonage, Lou, is een charmante en vastberaden vrouw, altijd bereid om anderen te helpen binnen de grenzen van realistisch. Haar positieve en zelfbewuste houding maakt haar een aantrekkelijk karakter om te volgen. De transformatie van Edgar, de ogenschijnlijk onaangename oude man, is even boeiend. Ondanks zijn aanvankelijk weerbarstige houding, onthult hij uiteindelijk een zachter, kwetsbaarder zelf. De vriendschappelijke band tussen Lou en Edgar is hartverwarmend en biedt een mooie balans in het verhaal.

Romantische spanning

De langzame opbouw van de romantiek tussen Lou en Remy, en de vraag of ze ooit samen zullen eindigen, voegt spanning en interesse toe aan het verhaal.

‘Goede’ en ‘slechte’ mannen

Een sterk thema in het boek is de verkenning van de verschillen tussen ‘goede’ en ‘slechte’ mannen. De contrasterende kenmerken van deze mannen en de manier waarop de personages omgaan met hun relaties, biedt waardevolle inzichten.

Captain Oates, de chihuahua is geweldig!

Zo zou Captain Oates uit het boek Het zonnetje in huis er best uit kunnen hebben gezien.

Tot slot is het boek gevuld met een overvloed aan emoties, waarbij het vooral de harten van lezers verwarmt. De scènes met Captain Oates, de chihuahua, zijn bijzonder lief en voegen een extra dosis charme toe aan het verhaal.

Voelt u ook die kriebel van nieuwsgierigheid na het lezen van deze recensie? Klik hier om een inkijkexemplaar te bekijken of beluister een fragment van dit hartverwarmende verhaal. Duik in de wereld van Foxwell en laat u betoveren!

Mijn mening

Dit boek is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een lichte, feel-good ervaring. Het is een vrolijk boek vol met charmante personages en boeiende verhaallijnen. Hoewel er ruimte was voor meer diepgang, is het boek zeker een aangename leeservaring. Mijn algehele waardering is een voldoende en ik zou het aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een aangename feelgood verhaal.

Het boek bevat een breed scala aan personages, wat soms overweldigend kan zijn. Hoewel het interessant is om de perspectieven en verhaallijnen van verschillende personages te volgen, voelt het soms een beetje te veel. De focus op Della bijvoorbeeld, hoewel begrijpelijk in de context van het verhaal, kon wellicht wat worden ingeperkt.

De setting van het pittoreske Cotswold-dorp draagt bij aan de feel-good vibe van het boek. Het beeld van dit idyllische, hechte dorp kan een boeiende ervaring zijn.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn feelgood boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Vijf stappen van jou / Five Feet Apart van Rachael Lippincott

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *