De tijdmachine en andere ongelooflijke reisverhalen

Titel: De tijdmachine en andere ongelooflijke reisverhalen
Genre: Leuk voor kinderen vanaf 7 jaar
Schrijver: Jozua Douglas
Verteller: Kees Boot
Duur van het boek: 1 uur 18 minuten

Recensie: Dit boek is een verzameling van verhalen vol humoristische en avontuurlijke reisverhalen. Het boek biedt een kijkje in allerlei bizarre reissituaties.

Verhalenbundel pech Onderweg

De tijdmachine en andere ongelooflijke reisverhalen van Jozua Douglas zijn korte verhalen die eerder verschenen in de verhalenbundel ‘Pech Onderweg‘, dat hij samen met Tosca Menten schreef. In dit boek lees je dus alleen de verhalen die Jozua Douglas heeft gemaakt. Dat zijn de helft van alle verhalen uit ‘Pech Onderweg’. De andere helft, de verhalen die Tosca Menten schreef, staan hier niet in.

Thema reizen en pech hebben

Het centrale thema van ‘De tijdmachine en andere ongelooflijke reisverhalen’ is reizen en de mogelijke pech die daarbij kan ontstaan. Elk verhaal presenteert een vreemde reiservaring, van tijdreizen en ruimtevaart tot meer alledaagse avonturen, zoals een vakantie die wel zeer rampzalig verloopt. Door het thema van reizen te schrijven in situaties met pech, biedt Douglas verrassende en vaak grappige scenario’s.

Persoonlijke touch van de auteur

Zo nu en dan wil de schrijver je meer vertellen dan alleen de verhalen. Douglas deelt aan het einde van het boek enkele van zijn eigen reisgewoonten en -voorkeuren. Ook vertelt hij hier en daar bij sommige verhalen over hoe het verhaal tot stand is gekomen of krijg je een “wist je dat”.

Mijn mening

Dit luisterboek is ideaal voor kinderen tijdens een autorit van ongeveer een uur. Ik laat mijn jongste zoon tijdens lange ritten altijd luisterboeken horen, omdat het helpt tegen zijn wagenziekte. Hij wordt snel misselijk tijdens autoritten, maar als hij zich in een luisterboek kan verdiepen, lijkt de rit voor hem een stuk minder zwaar. Gelukkig bevat dit boek geen pechverhalen over auto rijden, dat zou anders maar een ongemakkelijke situatie zijn!

Daarnaast brengen deze verhalen een luchtige toon en een moment van vermaak, wat heel welkom is in een wereld die vaak vol serieuze en zwaarwegende situaties zit. De humor en het avontuur in deze verhalen van Jozua Douglas zorgen voor een welkome afleiding en een kans om even te lachen en de zorgen van de dag te vergeten.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Vind hier mijn lijst met boeken die leuk zijn voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek in het Nederlands. (Luisterboek is gratis in KoBo Plus voor abonnees)
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Bookbeat: Luisterboek in het Nederlands.
Recensie: De tijdmachine en andere ongelooflijke reisverhalen van Jozua Douglas

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *