Ready Player Two

Titel: Ready Player Two
Genre: YA, Science Fiction en dystopie
Schrijver: Ernest Cline
Engelse verteller: Wil Wheaton
Duur van het Engelse boek: 13 uur 46 minuten
Alle boeken van deze Ready Player One serie:

  • Ready Player One
  • Ready Player Two

Recensie: “Ready Player Two” is het vervolg waarin Wade Watts en zijn vrienden een nieuwe speurtocht vol popcultuurreferenties aangaan.

Weer een zoektocht

Recensie: Ready Player Two van Ernest Cline, ONI headset systeem

In “Ready Player Two” duiken we opnieuw in de wereld van de OASIS en volgen we het verhaal van Wade Watts.
Net als in het eerste boek, “Ready Player One”, is er weer een spannende zoektocht vol raadsels en uitdagingen. Ik kon niet wachten om te ontdekken wat Wade dit keer te wachten stond.

Popcultuur

“Ready Player Two” zit bomvol popcultuur referenties, zoals films, muziek en videogames. In het begin vond ik dit interessant en het wekte mijn nieuwsgierigheid op. Echter, na verloop van tijd begon ik te merken dat de vele referenties de verhaallijn overschaduwden. De constante stroom van referenties leidde af van het verhaal, waardoor het vaak saai en langdradig aanvoelde. Het leek alsof de schrijver meer aandacht besteedde aan het vermelden van zoveel mogelijk referenties, ten koste van het vertellen van een boeiend en meeslepend verhaal. Hierdoor voelde het alsof je niets had gemist als je delen van het boek had doorgespoeld (en dat heb ik dan ook gedaan op het laatst!).

Het verleden verkennen

In dit vervolg krijgen we de kans om dieper in het verleden te duiken en meer te weten te komen over de drie oprichters van de OASIS: James Halliday, Ogden Morrow en Kira Underwood. Dit aspect van het boek is boeiend, omdat het ons inzicht geeft in de dynamiek tussen deze drie invloedrijke personages. We leren over hun vriendschappen, rivaliteit, samenwerking en de impact die ze hebben gehad op de creatie van de virtuele wereld die centraal staat in het verhaal. Deze terugblikken geven ons een beter begrip van hun drijfveren en onthullen de meer menselijke en kwetsbare kanten van de personages. Het helpt ons om een ​​completer beeld te krijgen van de geschiedenis van de OASIS en hoe de relaties tussen de oprichters de loop van het verhaal hebben beïnvloed.

Verrassend einde

Zonder al te veel te verklappen, vond ik het einde van “Ready Player Two” verrassend en origineel. Het bood een wending die ik niet had zien aankomen en zorgde voor een spannende afsluiting van het verhaal.

Geschikt voor verfilming

Recensie: Ready Player Two van Ernest Cline shards, First Age of Middle-earth wereld op Arda.

Terwijl ik het boek las, merkte ik op dat sommige scènes zich uitstekend zouden lenen voor een verfilming. Ik kon me voorstellen hoe bepaalde momenten er op het grote scherm uit zouden zien en denk dat “Ready Player Two” een bijzondere film kan worden. Maar dan moet er wel nog gesleuteld worden aan de verhaallijn.

Het verhaal

“Ready Player Two” gaat over Wade Watts, die na het winnen van een grote wedstrijd in “Ready Player One” nu heel rijk is en de baas van de OASIS. Hij vindt een nieuwe uitvinding, de ONI, waarmee mensen de OASIS kunnen voelen alsof het echt is. Wade vindt ook een nieuwe speurtocht van James Halliday, één van de mensen die de OASIS heeft gemaakt.

Recensie: Ready Player Two van Ernest Cline shards of the sirene soul

Wade en zijn vrienden Aech, Art3mis en Shoto moeten zeven stukjes, genaamd “shards”, vinden om een geheime prijs te krijgen. Ze moeten snel zijn om te voorkomen dat er iets ergs gebeurt door de ONI-technologie.

Tijdens de speurtocht komen er veel dingen voor uit films, boeken en muziek. Ook leren we meer over Halliday, Ogden Morrow en Kira Underwood, die de OASIS hebben gemaakt, en hoe ze met elkaar omgingen.

Benieuwd wat jij van dit verhaal zal vinden? Klik hier om een inkijkexemplaar van het boek te bekijken en een fragment van het luisterboek te beluisteren.

Van het verhaal van boek 1 is een film gemaakt. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Mijn mening

Ik was teleurgesteld over de ontwikkeling van het hoofdpersonage, Wade Watts. In het eerste boek was hij een sympathieke, slimme underdog, maar in dit vervolg gedraagt hij zich vaak onsympathiek en onvolwassen. Eén van de pluspunten van het boek is de introductie van enkele leuke nieuwe personages die potentieel hadden om het verhaal interessanter te maken. Helaas werkt de schrijver deze personages niet goed uit en focust hij zich in plaats daarvan op het toevoegen van nog meer popcultuur referenties.

Ik had graag meer willen weten over de ontwikkeling van niet alleen de nieuwe personages, maar ook van de personages Aech, Art3mis en Shoto, die in het eerste boek zo’n belangrijke rol speelden. In dit boek lijken ze meer naar de achtergrond te verdwijnen, waardoor er een gemiste kans is om hun verhalen verder uit te diepen en te verkennen.

Over het algemeen vond ik het boek grotendeels saai en het gebrek aan spanning en vermaak in de verhaallijn zorgde ervoor dat ik besloot om het einde te versnellen en vaak door te spoelen. Dit was niet wat ik had verwacht na het lezen van het eerste boek en het was jammer om te zien dat het vervolg niet hetzelfde niveau van interesse en betrokkenheid kon vasthouden.

Ik vind dit boek 2.5 van de 5 sterren waard.

Vind hier mijn lijst met YA boeken en Science Fiction boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Ready Player Two luisterboek recensie

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $171.91 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *