Ready Player One

Titel: Ready Player One
Genre: YA, Science Fiction en dystopie
Schrijver: Ernest Cline
Nederlandse verteller: Maarten Smeele
Engelse verteller: Wil Wheaton
Duur van het Nederlandse boek: 14 uur 13 minuten
Duur van het Engelse boek: 15 uur 40 minuten
Alle boeken van deze Ready Player One serie:

  • Ready Player One
  • Ready Player Two

Recensie: In “Ready Player One” volgen we tiener Wade Watts op een spannende schattenjacht in de virtuele wereld van de OASIS, op zoek naar een verborgen erfenis.

Unieke setting en concept

Ready Player One luisterboek recensie dystopische wereld. Bron: trailer van de film.

“Ready Player One” speelt zich af in een boeiende toekomstige wereld waar mensen vooral leven in een virtuele wereld, de OASIS. Dit zorgt voor een interessant verhaal en laat de lezer nadenken over de invloed van technologie en het wegvluchten van de realiteit (thema: escapisme).

Ready Player One luisterboek recensie. Thema escapisme.

Popcultuurreferenties

Het boek staat vol met verwijzingen naar videogames, films, muziek en popcultuur uit de jaren 80. Dit is leuk voor mensen die houden van die tijd en van de geekcultuur.

Ready Player One luisterboek recensie. Delorean in een VR wereld.

Schattenjacht

Het verhaal gaat over het zoeken naar een verborgen “paasei” (net als eastereggs in games) in de OASIS, verstopt door de overleden maker, James Halliday. Dit zorgt voor een spannend en meeslepend avontuur waarbij de personages puzzels oplossen en uitdagingen aangaan om uiteindelijk de grote prijs te winnen.

Relaties en menselijke verbinding

Het verhaal van “Ready Player One” laat zien hoe mensen online vriendschappen en relaties kunnen opbouwen, zelfs zonder elkaar echt te ontmoeten. Het boek benadrukt het belang van deze verbindingen en laat zien dat ze net zo echt en waardevol kunnen zijn als relaties in de echte wereld.

Het verhaal

Ready Player One luisterboek recensie. Schattenjacht in een VR wereld. Bron: Ready player one filmposter.

“Ready Player One” speelt zich af in een dystopische toekomst waar mensen massaal ontsnappen naar de virtuele wereld van de OASIS. Het verhaal volgt de tiener Wade Watts, die deelneemt aan een schattenjacht georganiseerd door de overleden OASIS-uitvinder James Halliday. Wade en zijn vrienden moeten puzzels oplossen en uitdagingen aangaan, gebaseerd op popcultuur uit de jaren 80, om uiteindelijk het verborgen “paasei” te vinden en daarmee Halliday’s erfenis te winnen. Tijdens dit avontuur nemen ze het op tegen het kwaadaardige bedrijf IOI en hun huurlingen, die de macht over OASIS en de wereld willen krijgen.

Benieuwd naar dit meeslepende verhaal? Klik hier om een inkijkexemplaar van het boek te bekijken en een fragment van het luisterboek te beluisteren.

Van dit verhaal is ook een film gemaakt. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Mijn mening

Dit is een boeiend en meeslepend verhaal dat zowel nostalgie oproept als belangrijke vragen stelt over de impact van technologie op ons leven. De unieke setting en het concept houden de lezer geïnteresseerd en bieden een frisse kijk op de toekomst. De vele popcultuurreferenties maken het boek extra leuk, vooral voor liefhebbers van de jaren 80 en de geekcultuur. Ik heb dit boek dan ook twee keer gelezen in de afgelopen jaren (en de film gezien!).

De schattenjacht in het verhaal zorgt voor spanning en avontuur, wat het boek moeilijk weg te leggen maakt. Bovendien behandelt “Ready Player One” belangrijke thema’s over wat je met je leven doet, relaties en menselijke verbindingen, waardoor het meer is dan alleen een vermakelijk verhaal. Het boek laat zien dat online vriendschappen en relaties net zo echt en betekenisvol kunnen zijn als die in de fysieke wereld, wat een belangrijke boodschap is in onze huidige, steeds meer digitale samenleving.

Ik vind dit boek 4.5 van de 5 sterren waard.

Vind hier mijn lijst met YA boeken en Science Fiction boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek, Ebook en paperback in het Nederlands. Luisterboek in KoBo Plus gratis voor abonnees.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Ready Player One luisterboek recensie

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *