Fairy Tale

Titel: Fairy Tale
Genre: Dark fantasy
Schrijver: Stephen King
Nederlandse verteller: Jeroen Tjepkema
Engelse verteller: Stephen King, Seth Numrich
Duur van het Nederlandse boek: 24 uur 6 minuten
Duur van het Engelse boek: 24 uur 6 minuten

Recensie: In deze Fairy Tale van Stephen King duiken we in de wereld van Charlie Reade, een 17-jarige jongen die in een donker sprookjesavontuur terechtkomt.

Genre-mix

Fairy Tale van Stephen King is een interessante genre-mix, waarbij het verhaal begint als een aangrijpende fictieroman over het leven van Charlie na de dood van zijn moeder en zijn relatie met een stervende oude man en zijn hond. Na dit eerste deel neemt het verhaal een verrassende wending en verandert het in een donker fantasyverhaal, waarin Charlie wordt ondergedompeld in een wereld van donkere sprookjes en avonturen. Dit geeft je als lezer een unieke leeservaring.

Verwijzingen en eerbetonen

Dit verhaal neemt je mee op een duister sprookjesavontuur vol verwijzingen naar beroemde verhalen en eerbetonen aan bekende werken uit de horror-, fantasy- en folklore/sprookjesgenres. Van H.P. Lovecraft tot The Wizard of Oz en Dracula. Deze elementen voegen een extra laag diepte en interesse toe voor liefhebbers van deze genres.

Wereldopbouw en sfeer

Recensie: Fairy Tale van Stephen King

Stephen King staat bekend om zijn gedetailleerde wereldopbouw en sfeervolle beschrijvingen en Fairy Tale is hierop geen uitzondering. De beeldende en meeslepende manier waarop King de omgeving en situaties beschrijft, dompelt je in deze griezelige sprookjeswereld.

Ontmoet Charlie Reade

Bron: https://www.youtube.com/@simonandschuster, Fairy Tale.

Het verhaal volgt de 17-jarige Charlie Reade, die een magische wereld ontdekt en hierin op een spannende ontdekkingsreis gaat.
Charlie Reade is een complex en boeiend hoofdpersonage met veel gebreken en problemen. Het verhaal draait om zijn ontwikkeling en groei gedurende zijn reis en verblijf in deze magische wereld.

Magische wereld met duistere geheimen

Wanneer Charlie de magische wereld ontdekt, stuit hij op een wereld die wordt geteisterd door een ziekte genaamd de Grijze en een spookstad die nog veel meer sinistere geheimen verbergt. Deze nieuwe wereld draait om mysterie, spanning en duisternis.

Recensie: Fairy Tale van Stephen King

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Het eerste deel van het verhaal, waarin Charlie’s dagelijkse leven en zijn relatie met de oude man en zijn hond centraal staan, is prachtig en aangrijpend geschreven. Het is in dit deel dat je als lezer echt een band opbouwt met Charlie en je in hem kan inleven.

Het tweede deel, waarin Charlie zich in de magische wereld bevindt, is een mix van donkere fantasy en horror. Hoewel het verhaal hier intrigerend en spannend is, lijkt het alsof er te veel nieuwe personages en elementen worden geïntroduceerd zonder voldoende ontwikkeling of achtergrond. Dit kan soms onbevredigend aanvoelen.

De vele referenties en eerbetonen aan andere werken zijn een leuk aspect van het verhaal, maar ze kunnen niet helemaal compenseren voor de soms gebrekkige uitwerking van personages en plot in het tweede deel.

Over het algemeen zou ik Fairy Tale aanraden aan lezers die op zoek zijn naar een unieke genre-mix en fans van Stephen King. Het is niet zijn sterkste werk, maar het biedt nog steeds een boeiende en meeslepende leeservaring. Voor lezers die nieuw zijn bij Stephen King, raad ik zijn andere boeken aan om mee te starten.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Vind hier mijn lijst met horror-fictie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Fairy Tale van Stephen King

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *