Vaderskind – De oorlog van Renate Rubinstein

Nederlandse titel: Vaderskind: De oorlog van Renate Rubinstein
Genre: Roman
Schrijver: Hans Goedkoop
Verteller: Hans Goedkoop
Duur van het boek: 4 uur 21 minuten

Dit boek is het eerste deel van de biografie over Renate Rubinstein.

Foto uit het boek Vaderskind – De oorlog van Renate Rubinstein van Hans Goedkoop.

Het leven van Renate Rubinstein en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog

Het boek Vaderskind: De oorlog van Renate Rubinstein biedt een aangrijpend en intiem portret van Renate Rubinstein en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal geeft een indrukwekkende inkijk in hun dagelijks leven van enkele jaren voordat Renate Rubinstein werd geboren tot het moment dat ze beseft dat haar vader nooit meer terug komt.
De schrijver weet op een meeslepende en boeiende manier de sfeer en omstandigheden te schetsen. Dit is een boek dat je niet snel zult vergeten.

De verdwijning van haar vader

Foto uit het boek Vaderskind – De oorlog van Renate Rubinstein van Hans Goedkoop.

De verdwijning van de vader van Renate Rubinstein, vanaf het moment dat hij door de Duitsers werd opgepakt, heeft een grote impact op haar en haar familie gehad. Het ontbreken van concrete informatie over zijn lot in de oorlog heeft ervoor gezorgd dat zij lange tijd in onzekerheid hebben geleefd. Dit gevoel van onzekerheid en het niet weten wat er met haar vader is gebeurd, heeft diepe sporen nagelaten in het leven van Renate en haar broer en zus. De schrijver weet deze gevoelens op een aangrijpende manier te beschrijven en weet de lezer daarmee te raken.

Inzicht in de ervaringen van Joodse vluchtelingen tijdens de oorlog

Het boek biedt niet alleen een persoonlijk verhaal van Renate Rubinstein en haar familie, maar geeft ook inzichten in de ervaringen van Joodse vluchtelingen tijdens de oorlog en de nasleep daarvan. De lezer krijgt een beeld van hoe het leven was voor Joodse families die moesten vluchten voor de nazi’s en hoe zij werden behandeld in de westerse landen Nederland en Engeland. Het boek biedt daarmee niet alleen een persoonlijk verhaal, maar ook een historische en maatschappelijke context die zeer relevant is.

Als je geïnteresseerd bent in de indringende en persoonlijke ervaringen van Renate Rubinstein en haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog, raad ik je zeker aan om een inkijkexemplaar van het boek te lezen of een fragment van het verhaal te beluisteren.

Mijn mening

Het boek heeft een onvergetelijke indruk op me achtergelaten. De schrijver weet op een ontroerende wijze het persoonlijke verhaal van Renate Rubinstein en haar familie te vertellen, terwijl hij tegelijkertijd interessante historische inzichten geeft over de ervaringen van Joodse vluchtelingen tijdens de oorlog. Het boek is goed geschreven en bevat zowel schrijnende als mooie momenten die je als lezer raken. De schrijver weet de sfeer en omstandigheden van die tijd goed te schetsen en geeft de lezer een inkijk in hoe het dagelijks leven eruitzag tijdens de oorlog (voor dit gezin). Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog en de persoonlijke verhalen die daarbij horen.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.
Ontdek meer boeken (romans) over de Tweede Wereldoorlog.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (E-book en luisterboek gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie Vaderskind-De oorlog van Renate Rubinstein biografie van Hans Goedkoop

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *