Het Cupcake Café

Titel Engels: Meet Me at the Cupcake Café
Nederlandse titel: Het Cupcake Café
Genre: Romance
Schrijver: Jenny Colgan
Nederlandse verteller: Dafne Holtland
Engelse verteller: Penelope Rawlins
Duur van het Nederlandse boek: 13 uur 34 minuten
Duur van het Engelse boek: 14 uur 33 minuten
Alle boeken van de Cupcake Café serie:

Je wil bakken, maar je kan geen motivatie vinden?

Het Cupcake Café van Jenny Colgan.

Waarom raad ik dit boek aan? Het motiveert je om de keuken in te gaan en lekker te gaan bakken. Ik wilde wat nieuwe cupcakes uitproberen en mijn kinderen trakteren op chocolate chip cookies, maar ik kon geen zin vinden om daadwerkelijk ermee aan de slag te gaan. Mijn oplossing: ik zocht een boek met een leuk verhaal over het bakken van cupcakes. Dit werkte heel goed!

Wat als je niet veel hebt bereikt in je carrière, maar wel goed kan bakken?

Het Cupcake Café van Jenny Colgan.

Issy heeft nog niet veel bereikt in het leven. Ze wordt niet enthousiast van haar baan. Waar ze wel helemaal blij van wordt is haar baas. Ze hebben een relatie, maar het is jammer dat ze dit geheim moeten houden. Hij wil niet dat dit bekend wordt op de werkvloer.
Eigenlijk zijn er wel heel veel dingen die hij niet wil: ze mag nooit bij hem blijven slapen, hij wil alleen met zijn vrienden op stap in het weekend, hij wil niet bij haar langskomen, enz. Hebben ze eigenlijk wel een relatie? Ze durft het hem niet te vragen.
Het is allemaal verre van ideaal.

Dit verhaal gaat over opnieuw beginnen. Wanneer je ontslagen wordt is dat natuurlijk erg naar, maar het is wel het moment om daadwerkelijk voor je droom te durven gaan. Issy kan geweldig bakken. Nu ze niks anders meer heeft durft ze de stoute schoenen aan te trekken en een poging te wagen.

Liefde, ouderschap, ondernemen en bakken!

Dit verhaal is grotendeels een romance. Issy heeft een waardeloze vriend, maar ze stelt dan ook niet veel eisen aan wat ze zoekt in een partner. Ze wil gewoonweg graag met iemand zijn. Ook de liefdes van de andere personages komen aan bod. Er zijn gebroken liefdes met een scheiding als gevolg, een vriend die soms weer opdaagt en zelfs een nieuwe liefde.

Ouderschap speelt ook een grote rol in het verhaal. Vooral de (rijke) moeders vallen op, die alles in hun eentje moeten doen, omdat de vaders alleen maar hard aan het werk zijn om hun levensstijl te onderhouden. In het verhaal zitten ze vaak met de handen in het haar wat hun kinderen betreft. We volgen de perikelen van een alleenstaande moeder die in een achterstandswijk woont, maar haar zoontje op een peuterschool in een goede buurt plaatst. We merken hoe lastig het kan zijn voor een vader wanneer zijn kind een “huilbaby” is en het zo zwaar voor hun gezin is dat de moeder vaak uit wanhoop hem alleen met het kind laat om even op adem kan komen. Daarbij komt vooral het verschil in cultuur aan bod. Van het consultatiebureau krijg je vaak een pakket aan regels mee van dingen die je absoluut niet mag doen, maar wat als je baby er juist mee geholpen is om op de buik te liggen door allerlei krampjes of darmproblemen? Hoe pak je het doorbreken van de tandjes aan? Soms kunnen de wijsheden van oma’s veel hulp bieden.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

© Cupcake getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Dit boek biedt best veel inhoud, alleen vind ik de tempo van het verhaal behoorlijk traag. Verder deed het boek precies wat ik ervan wilde hebben. Ik kreeg genoeg inspiratie om lekker te gaan bakken. Hier en daar heb ik zelfs wat extra kennis opgedaan over het bakken van cupcakes. WIN/WIN dus!
Hoewel het boek veel over Issy’s liefdesleven gaat, richt het verhaal zich vooral op Issy’s onderneming en de vraag of ze het voor elkaar kan krijgen om succes te boeken met haar cupcake café.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands (Luisterboek en E-book gratis in Kobo plus voor abonnees).
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Het Cupcake Café van Jenny Colgan

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *