Wat lees ik deze maand? Februari leeslijst 2023

Escape Room van Maren Stoffels

In dit spannende verhaal volgen we vier vrienden die zich inschrijven voor een escape room-spel. Wat begint als een leuke uitdaging, verandert snel in een nachtmerrie wanneer ze ontdekken dat het spel echt is en er geen uitweg is.
Het verhaal gaat over vijf verschillende personages die elk hun eigen perspectief vertellen in dit spannend verhaal. De personages worden gedreven door hun eigen motieven en ambities, wat leidt tot onverwachte gebeurtenissen en verrassende twists. Ook al begint het verhaal vrij traag, het boek houdt me toch geboeid met korte hoofdstukken en de afwisseling tussen de verschillende perspectieven.

Wat heeft het boek Escape room te bieden?

  1. “Verken het verhaal vanuit verschillende perspectieven: Lees mee met de vijf personages en ontdek hun verhaal vanuit verschillende perspectieven.
  2. “Blijf geboeid tot het einde: Dit boek houdt je vast met zijn spannende plot en korte hoofdstukken die je steeds door blijft lezen.
  3. “Een verhaal vol verrassende wendingen: Verwacht onverwachte twists en plotdraden die het verhaal nog interessanter maken.”

Children of Virtue and Vengeance van Tomi Adeyemi

7-2-2023

Ik ben net begonnen aan het boek Children of Virtue and Vengeance, het vervolg op Tomi Adeyemi’s Children of Blood and Bone.
Dit verhaal neemt mij als lezer mee op een nieuw, gevaarlijk avontuur. Zélie, Tzain en Amari hebben het eerste boek tot een conclusie gebracht, maar nu staat hun land op zijn kop en is het nog gevaarlijker dan ooit. Amari neemt haar verantwoordelijkheden als koningin op zich en probeert de schade die haar familie het land heeft aangedaan te herstellen. Maar de weg naar de macht is bezaaid met obstakels en tegenstanders. Ik val direct in het midden van allerlei actie en de personages zijn zo goed neergezet dat ik me direct verbonden voel met hun verhaal. Het boek belooft een prachtig verhaal vol emotie, verdriet, pijn en strijd tot het einde. Dit is een verhaal over universele thema’s en ontberingen die ook in onze eigen wereld aan de orde zijn. Ik ben benieuwd naar de verdere avonturen van de hoofdpersonages en kan niet wachten om verder te lezen.
*EDIT: Helaas, gaandeweg werd het genot van het verhaal steeds minder en minder. Het verhaal begon spannend, maar kwam geheel tot stilstand totdat ik bij het einde kwam.*

Persuasion / Overreding en overtuiging van Jane Austen

11-2-2023

Toen ik onlangs de verfilming van “Persuasion” van Jane Austen zag, was ik meteen nieuwsgierig geworden naar het oorspronkelijke boek van Jane Austen. Ik was benieuwd hoe de verfilming was ontstaan en of er nog meer te ontdekken viel in het oorspronkelijke verhaal.

De verfilming van “Persuasion” is een moderne en levendige uitvoering van Jane Austens oorspronkelijke roman. De film richt zich op het liefdesverhaal tussen Anne Elliot en Captain Wentworth en toont hoe zij elkaar opnieuw ontmoeten nadat Anne hun verloving ruim 8 jaar geleden heeft verbroken. De verfilming bracht de verhaallijn op een aantrekkelijke manier naar voren en paste beter binnen de huidige tijd dan je van een Jane Austin verhaal mag verwachten.

Ik vind het boek beter dan de verfilming omdat het dieper ingaat op de thema’s en verhaallijnen. Het is duidelijker hoe de personages groeien en veranderen en hoe de verschillende verhaallijnen samenkomen. Ook is er meer ruimte voor het uitwerken van gevoelens en gedachten van de personages, wat meer inzicht geeft in hun persoonlijkheid en motieven. Maar de film heeft weer als voordeel dat het gelijk leuk, duidelijk en herkenbaar begint. Het verhaal van het boek komt aardig traag op gang en het komt aan het begin wat saai en stoffig over. Pas gaandeweg in het verhaal wordt het duidelijk en prachtig gebracht.

Vamps – vers bloed

13-2-2023

Ik heb het boek “Vamps: Fresh Blood” (Nederlandse titel: “Vamps Vers bloed”) van Nicole Arend net uit en ik ben onder de indruk. Het verhaal volgt Dillon, een dhampier die wordt gestuurd naar een exclusieve school voor vampiertieners in de Zwitserse Alpen. Hier moet hij ontdekken wat het betekent om een dhampier te zijn en tegelijkertijd proberen te overleven tussen de rijke en machtige vampierkinderen die hem niet bepaald welkom heten.

Dillon is gedwongen om snel aan te passen aan deze nieuwe omgeving en tegelijkertijd zijn plaats te vinden onder de leerlingen, wat niet gemakkelijk is als dhampier. Ik vind dit een bijzonder Young Adult verhaal, waarbij de nadruk ligt op relaties en aantrekkingskracht, waarbij duidelijk wordt gemaakt dat vampiers zich aangetrokken kunnen voelen tot zowel man als vrouw.

Wel is het jammer dat ik nu moet wachten tot deel 2 van deze nieuwe serie uitkomt.

De Jane’s

15-2-2023

Toen ik begon met het lezen van dit boek, wist ik niet zeker wat ik kon verwachten. Het onderwerp van het boek is behoorlijk beladen en emotioneel, namelijk de geschiedenis van gedwongen adopties van baby’s van jonge, ongehuwde moeders in de jaren 50 tot de jaren 80 in Canada. Toch heeft het boek mijn hart gestolen. De verhalen van de drie vrouwen, Evelyn, Grace en Angela, hebben me diep geraakt en hebben me meegesleept in hun strijd om de waarheid te achterhalen en te leren omgaan met de gevolgen van deze gedwongen adopties en illegale abortus.

De voorbeelden van onrecht en de gevolgen van deze adopties zijn schrijnend. Vrouwen werden gedwongen om hun baby’s af te staan, soms onder dwang of zelfs zonder hun medeweten. Ze werden geconfronteerd met de onmenselijke keuze om hun kind op te geven, wat vaak leidde tot een leven vol schuldgevoelens, verdriet en trauma’s. Het boek laat zien hoe deze vrouwen jaren later nog steeds worstelen met de gevolgen van deze gedwongen adopties en hoe het hun leven heeft beïnvloed.

Ondanks de zware thema’s van het boek, vind ik het een belangrijk verhaal dat verteld moet worden. Het geeft inzicht in een stuk geschiedenis dat te lang onderbelicht is gebleven en jammer genoeg nu weer actueel is met de nieuwe regelgeving in de VS en het laat zien hoe belangrijk het is om de waarheid te achterhalen en erkenning te geven aan de pijn en het verdriet van deze vrouwen. Ik wil graag verder lezen en ontdekken hoe het verhaal zich verder ontwikkelt en hoe deze vrouwen uiteindelijk met hun verleden omgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *