They Never Learn

Titel: They Never Learn
Genre: Psychologische thriller
Schrijver: Layne Fargo 
Verteller: Eileen Stevens, Lameece Issaq
Duur van het boek: 10 uur 10 minuten

Het verhaal van They Never Learn

Dit verhaal is een psychologische thriller over een vrouw die elk jaar de slechtste man van het jaar kiest en die vervolgens vermoordt. Scarlett Clark is een professor in Engelse literatuur, maar buiten lestijden houdt ze er een andere maatschappelijke taak op na. Zij probeert de wereld veiliger te maken voor meisjes en vrouwen door akelige mannen die vrouwen misbruiken en mishandelen één voor één te vermoorden en ze zo een lesje te leren.

In dit verhaal volgen we Scarlett Clark terwijl zij haar moorden beraamt en uit de handen van de politie probeert te blijven en volgen we een eerstejaars studente die eindelijk buiten bereik van haar vader is, maar ontdekt hoe makkelijk een meisje ten prooi kan vallen aan de mannen om haar heen en op hoe weinig hulp en steun je dan kan rekenen van de volwassen mensen om je heen.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Een mooie afwisseling van de twee stemmen. De moordende Scarlett wordt vertolkt met een krachtige vrouwenstem, haar stem voor de mannelijke personages vind ik alleen niet mooi klinken. De jonge Carly is hoorbaar met een jonge en kwetsbare stem. Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Deze psychologische thriller vind ik zeker een aanrader. Echt eens even wat anders dan de standaard thrillers en het is erg goed geschreven. Hier en daar is het verhaal een beetje voorspelbaar, maar dat geeft helemaal niets, want daardoor weet je dat er een mooie plotwending aan gaat komen en dat schept een verwachting van spanning.
Het verhaal wordt mooi afgewisseld en steeds om en om verteld door de beide vrouwen.

Wat ik wel jammer vind aan het boek is dat de vrouwen in het verhaal niet één fatsoenlijke man in hun levens tegenkomen. Aan het einde van het boek heb je haast het gevoel dat je het zoeken naar een mannelijke partner beter op kan geven, want alle mannen denken alleen maar dat ze vrouwen kunnen misbruiken en mishandelen. Dat vind ik erg jammer.
Ik merk dat ik veel moeite heb om me als lezer/luisteraar te binden met de hoofdpersonages, want tja, de één is een seriemoordenaar en de ander zit ook niet bepaald lekker in haar vel, maar het verhaal is verder zo spannend dat ik dit gevoel wel opzij kan schuiven en gewoon afwacht hoe het zal aflopen.

Naast een spannende thriller is dit verhaal ook behoorlijk “juicy”. Er komt veel sexy romance aan de orde, voornamelijk tussen de vrouwelijke personages.

Dit verhaal legt veel nadruk op krachtige vrouwen, hoewel je dan wel moet accepteren dat ze vroeger slecht waren behandeld door mannen en dat nooit meer wensen mee te maken.
En verder vind ik het einde hier en daar wat minder goed geschreven dan de rest van het verhaal.

Ik geef dit boek 4 van de 5 sterren.

Bekijk meer psychologische thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: They Never learn van Layne Fargo

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *