Agneta’s erfenis

Titel: Agneta’s erfenis
Genre: Romance
Schrijver: Corina Bomann 
Verteller: Marjolein Algera
Duur van het boek: 20 uur 12 minuten
Alle boeken van deze “Vrouwen van de Leeuwenhof” serie:

  • Agneta’s erfenis
  • Mathilda’s geheim
  • Solveigs belofte

Het verhaal

Dit is deel 1 van de serie Vrouwen van de Leeuwenhof. Dit boek neemt je mee in het leven van Agneta. We maken haar ontwikkeling door van rebelse jonge meid naar een verantwoordelijke vrouw die als einddoel heeft om de liefde van haar leven te vinden. Dit is niet gemakkelijk voor haar, omdat dit verhaal zich afspeelt voordat de 1e Wereldoorlog begint en in die tijd werd er heel anders gedacht over vrouwen en hun rol in het leven.
Dit verhaal is zeker geen zoetsappig liefdesroman maar een roman met avonturen. Iedere keer belanden we samen met Agneta in een nieuwe periode of komen we bij nieuwe problemen aan die ze moet oplossen. Steeds ontdekken we samen met Agneta een nieuw aspect in haar leven of het leven van haar familie waar zij nu de verantwoording over draagt. Beetje bij beetje werken we ons door al deze avonturen heen om te komen tot het moment waarop ze een plekje in de wereld heeft gevonden, ook al was dat niet wat ze eerst voor ogen had gehad.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Verteller

De stem van deze verteller klinkt wel aardig. Dat is heel prettig, want het verhaal duurt erg lang. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een lang verhaal en van tijd tot tijd betrapte ik me erop dat ik dacht: “Waar gaat dit verhaal nu eigenlijk over?”. Uiteindelijk wordt het duidelijk dat dit verhaal simpelweg over Agneta’s leven gaat en ze maakt heel wat mee in haar leven, waardoor het verhaal nooit saai wordt, hoewel de schrijver wel de tijd neemt om echt richting het doel van het verhaal te gaan (soms kwam het woord “langdradig” bij me op).

Ik vind dit verhaal heel mooi en ook zeker interessant om zo een kijkje te krijgen in het leven van vrouwen uit die tijd. Natuurlijk weet je al best veel over die tijd, maar met dit verhaal beleef je het toch anders dan alleen maar het hebben van de kennis in je hoofd.
Het verhaal biedt ook een redelijke dosis spanning, want ik heb het verhaal in toch een korte tijd helemaal afgeluisterd. Ik wilde steeds weten hoe Agneta de problemen nu weer zou oplossen. Wel is het boek hier en daar voorspelbaar, maar het verhaal is zo meeslepend geschreven dat ik dat niet zo erg vond.
Maar nu het uit is weet ik nog niet of ik wel verder zou willen gaan met de serie. Het is best een stevige pil! Waarschijnlijk zou ik daar wel voor kiezen als ik weer eens de grote schoonmaak thuis ga doen en dan een verhaal van 20 uur achter elkaar wil luisteren terwijl ik druk bezig ben met het schoonmaken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Agneta’s erfenis

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *