Tom Groot 1 – De waanzinnige wereld van Tom Groot

Titel : Tom Groot 1 – De waanzinnige wereld van Tom Groot
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Liz Pichon  
Verteller: Job Bovelander
Duur van het boek : 1 uur 44 minuten
Alle boeken van deze serie van Tom Groot:

 • Tom Groot 1 – De waanzinnige wereld van Tom Groot
 • Tom Groot 2 – Goeie smoes!
 • Tom Groot 3 – Alles ok (soort van)
 • Tom Groot 4 – Superslim (al zeg ik het zelf)
 • Tom Groot 5 – Mega goed (in BIJNA alles)
 • Tom Groot 6 – Extra speciaal (duh!)
 • Tom Groot 7 – Is dat even mazzel (of niet?)
 • Tom Groot 8 – JA! NEE. (Misschien…)
 • Tom Groot 9 – In topvorm (maar soms even niet)
 • Tom Groot 10 – Lekker bezig (zeker weten)
 • Tom Groot 11 – Dogzombies voor altijd (voorlopig)
 • Tom Groot 12 – Familie, vrienden en harige wezens
 • Tom Groot 13 – Episch avontuur (echt wel!)

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit boek is te vergelijken met de serie Het leven van een loser. Via dit dagboek ontdekken we wat Tom Groot zoal beleeft. Veel van de gebeurtenissen spelen zich af op school waar hij in de eerste plaats bijna dagelijks onder het inleveren van zijn huiswerk uit probeert te komen. Hij is dan ook erg goed in het bedenken van (bijna) geloofwaardige smoesjes. Gelukkig kan de meester zijn (on)geloofwaardige verhalen wel enorm waarderen.
Verder is hij zeer verliefd op een klasgenote en daarover schrijft hij best veel in zijn dagboek. Thuis komt hij vaak in de problemen. Dat heeft vooral te maken met de strijd tussen hem en zijn zus.

Ontdek meer over het verhaal met een luisterfragment.
Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com:

Dit boek kan als e-book in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze Nederlandse verteller doet het erg leuk en het verhaal klinkt heel goed. Ik vind deze uitvoering dan ook een goed waard.
Wil je weten hoe dit verhaal klinkt? Hier kan je een luisterfragment horen.

Mijn mening

Ik vond dit boek wel vermakelijk. Op zich is het boek best kort, maar toch heb ik er twee dagen over gedaan (ik had het druk). Ook heb ik het boek steeds in korte stukjes beluisterd en kon ik niet heel lang achter elkaar luisteren. Hierbij merk ik dat het wel een beetje lastig is, omdat er zoveel losse belevenissen aan de orde komen. Op zich is er niet echt een lang verhaal die je volgt. Het gaat om de belevenissen van Tom die hij per dag beleeft, daarom vond ik het vaak wel even lastig inkomen wanneer ik weer verder ging met het verhaal. Ik moest steeds even heel goed nadenken wat er ook alweer allemaal aan de orde was gekomen.

Het verhaal zelf is lekker luchtig en vooral grappig. Tom haalt vaak vreemde fratsen uit.

Mijn zoontje heeft het boek ook geluisterd. Hij vond het boek heel leuk en grappig, maar richting het einde vond hij dat er veel herhaald werd in de verhalen.
Wel vindt hij dit boek een aanrader.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *