Tell me lies

Titel: Tell me lies
Schrijver: J. P. Pomare
Verteller: Aimee Horne
Duur van het boek: 6 uur 20 minuten
Categorie: mysterie en thriller

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (maart selectie). Iedere maand krijg ik twee punten voor Audible Originals (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest iedere maand zes boeken uit hun Audible Originalsboeken. Ik mag dan per punt één van de zes boeken gratis downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Margot is een psychiater. Al haar cliënten liegen tegen haar, maar één leugen kan haar alles kosten!
Het verhaal begint zeer spannend: Margot ziet één van haar cliënten bij het treinstation staan. Hij is druk bezig op zijn telefoon. Wanneer een trein aankomt loopt ze snel op hem af en botst hard tegen hem aan zodat hij voor de trein valt……..
Vervolgens luisteren we naar haar leven in de afgelopen periode. Ik ben zeer benieuwd wat er is gebeurd waardoor ze deze man voor de trein heeft geduwd…….

Verhaallijn

Margot behandelt verschillende patiënten. Ze hebben allemaal hun eigen problemen en ze gooien er zo nu en dan een leugen tussendoor tijdens hun sessies.
Wanneer haar huis in brand vliegt door middel van een molotov cocktail wordt ze argwanend ten opzichte van haar patiënten. Al snel wijzen de puzzelstukken naar één van haar patiënten. Ze is ervan overtuigd dat hij het is. Hij zit achter haar familie aan, maar waarom?
Maar met alleen maar vermoedens kom je niet zo ver. De politie heeft meer dan vermoedens nodig om tot een veroordeling te kunnen komen. Zo komen we terecht bij een kat en muis spel tussen Margot en haar belager.

Verteller

De verteller doet het best goed. Ze gebruikt haar stem aardig overtuigend voor de verschillende personages. Ik vind de stukjes waarbij de stemmen vervormd worden wel erg jammer, omdat er dan best veel stemkwaliteit verloren gaat en ik vind het effect zelf niet zo heel veel toevoegen.
Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een leuke mysterie. Wel vind ik het verhaal aardig voorspelbaar, maar dit is helemaal niet vervelend, sterker nog, hoe verder je komt in het verhaal hoe meer je beseft dat er nog wel meer mis is. Het is mooi hoe de schrijver je helemaal in het hoofd van Margot laat kruipen om zelf de boel uit te vogelen. Het verhaal is ook aangrijpend en maakt dat je het in één keer zou willen afluisteren. Mijn tip aan jou: begin overdag aan dit boek, anders ga je waarschijnlijk veel te laat slapen omdat je door wil blijven luisteren. Dit verhaal maakt me benieuwd naar de andere boeken van deze schrijver. Ik hou wel van deze schrijfstijl.

Wel vind ik dat je lang met vragen blijft zitten door de opening van het verhaal. Er zit een groot gat tussen hoe het verhaal begint (Margot gooit een man voor de trein) en de gebeurtenissen die ernaartoe leiden. Tussendoor krijg je ook veel tussenstukken die misschien de tegenwoordige tijd moeten voorstellen waarbij je stukken uit een rechtszaak hoort. Ik vind deze stukken aardig verwarrend, want het maakt dat ik het verhaal niet goed in een tijdlijn kan plaatsen en ik vind ze ook niet zoveel toevoegen aan het verhaal. Het verhaal komt wat langzamer op gang, maar eindigt wel met een prima tempo.

Het mooie aan dit verhaal vind ik dat het je aan het puzzelen en denken zet. Je kan zelf grotendeels het geheel in elkaar zetten met de stukjes informatie die je krijgt in het verhaal en gaandeweg vallen de stukjes op de juiste plaatsen zoals je het zelf ook al had gedacht.

Spannend verhaal. Ik vind het zeker mijn “gratis Audible Original credit” waard ik heb hier zelfs wel één van mijn betaalde credits voor over. Die ga ik dan ook waarschijnlijk uitgeven aan nog een boek van deze schrijver.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *