Cell

Titel : Cell
Genre: Spanning, apocalyps
Schrijver: Stephen King 
Verteller: Campbell Scott
Duur van het boek: 12 uur 25 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Een zombieverhaal met hele andere soorten zombies. Deze zombies zijn erg bijzonder. De overlevenden zouden wel willen dat ze niets anders deden dan ronddwalen en mensen opeten….
De hoofdpersoon Clayton is op zakenreis wanneer de wereld volledig verandert. Een groot deel van de mensen verandert op slag en vanaf dat moment gaat het alleen nog maar om overleven. Clayton heeft het geluk dat hij vrijwel direct in contact komt met goed volk waarmee hij een hechte groep vormt, maar hoeveel geluk hebben zijn vrouw en zoon? Hebben zij elkaar kunnen vinden? Zorgt zij voor hem of moet hij van het ergste uitgaan? Ieder moment van de dag probeert hij zijn angst op een afstand te houden zodat hij zijn doel kan volbrengen. Hij moet en zal zijn vrouw en zoon vinden en hij zal dan wel zien wat hij aantreft.

Dit boek is ook te zien als film. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Verhaallijn en ontknoping

Clayton is in de stad (ver van huis) wanneer de puls plaats vindt en het einde van de maatschappij wordt ingeluid. De wereld is van het ene moment op het andere moment verandert en de regels en wetten gaan niet meer op.
We volgen Clayton als hij samen met zijn nieuwe vrienden probeert te overleven terwijl hij op zoek gaat naar zijn vrouw en kind.
Samen met Clayton ontdekken we wat er is gebeurd met de mensen die we voor het gemak maar zombies zullen noemen. Hoewel deze mensen direct na de puls vijandig en beestachtig gedrag hebben laten zien is er veel meer aan de hand dan doodnormale zombies. Kennis hebben over je vijand is belangrijk om te overleven. Gelukkig leren Clayton en zijn vrienden iedere dag meer over deze telefoonmensen.
Iedere dag is het maar de vraag in welke verhouding Claytons groep staat met betrekking tot de rest van de mensen die ze tegenkomen. Allereerst moeten ze weten of ze oog in oog staan met telefoonmensen of normale mensen en daarna moeten ze ontdekken of ze vriendelijk of vijandig behandeld zullen worden. In deze nieuwe wereld kan je nergens meer vanuit gaan. Zomaar iets aannemen kan gevaarlijke gevolgen hebben!
Waar mensen vroeger de heersers waren op aarde wordt het met de dag duidelijk dat de mensheid van de troon is verstoten. Wie zijn de nieuwe heersers en wat willen ze nu precies? Beetje bij beetje komen we als lezers meer te weten over deze nieuwe wereld met spannende gebeurtenissen.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller doet het best goed. Hij laat de verschillende stemmen best goed horen. Ik vind deze uitvoering ruimvoldoende.

Mijn mening

Wat een heerlijk boek! Ik had de afgelopen dagen te veel romans geluisterd en had echt even behoefte aan spanning, spanning en vooral zombies! Dit boek levert precies wat ik nodig had. Hoewel het hier niet gaat om de zombies die je doorgaans tegenkomt in boeken, vind ik het verhaal toch erg leuk en het is best spannend om samen met de hoofdpersoon te ontdekken wat de niet-zombies dan zijn.

Vaak baal ik ervan dat de personages niet alleen te maken krijgen met zombies, maar ook met gevaarlijke gekken die zich nog beestachtiger gedragen dan de zombies. Dat is gelukkig niet zozeer het geval in dit boek. Natuurlijk gaan de situaties waarin ze andere overlevenden tegenkomen niet van harte, maar dat komt omdat er meer speelt in dit verhaal dan alleen maar vleesetende zombies.

Stephen King weet de spanning in dit boek zeer fijn op te bouwen en uit te breiden. Wanneer ik je na ruim acht uur luisteren probeer te vertellen waar het boek over gaat merk ik dat ik veel meer heb beleefd in het verhaal dan ik aan gebeurtenissen kan vertellen. Normaal gesproken zou ik dan zeggen dat een boek langzaam op gang komt en er wel meer tempo in het verhaal mag komen, maar dat is hier absoluut niet het geval. Zelfs als je pas twee dagen in deze nieuwe wereld hebt beleefd en niet veel gebeurtenissen weet op te sommen heb je voor je gevoel toch iedere keer op het puntje van je stoel gezeten terwijl je maar niet kon stoppen met luisteren!

Het einde van het verhaal vond ik wel wat minder leuk in vergelijking met de rest van het verhaal. Alle spanning valt weg en het voelt aan als een ongemakkelijke afronding.
Verder blijf ik met aardig wat vragen zitten die niet beantwoord worden. Blijkbaar mag ik ze zelf gaan invullen. Voor mensen die geen problemen hebben met een open einde, zal dit niets uitmaken. Heb je wel behoefte aan een gehele afronding, dan kan ik me voorstellen dat het einde je een ontevreden gevoel kan geven.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *