Let it snow

Titel : Let it snow
Genre: Romance
Schrijver: John Green Maureen Johnson, Lauren Myracle
Engelse Verteller : Rebecca Soler, Ali Ahn, Brandon Gill
Duur van het boek: 12 uur 22 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Een sneeuwstorm laat een trein stranden en veroorzaakt drie liefdesverhalen.

Het eerste verhaal gaat over Jubilee. Ze zit noodgedwongen in de trein. Haar ouders hebben ontzettend veel pech en kunnen niet haar huis om kerst te vieren met hun dochter. Ze reist daarom met de trein naar haar grootouders. Ze baalt dat ze deze kerst niet met haar vriendje Noah kan vieren.
In de trein ontmoet ze een jongen Jeb (die op weg is naar zijn vriendin) en cheerleaders die op weg zijn naar een wedstrijd. Wanneer de trein vast komt te zitten in de sneeuw en al het stroom uit moet, stapt Jubilee uit de trein en kiest ze ervoor om liever warm in een wafelrestaurant te zitten dan honger te leiden in een ijskoude trein. Jeb en de cheerleaders volgen al snel haar voorbeeld. En omdat Jubilee echt geen zin heeft om de rest van de dag en de nacht tussen de cheerleaders door te brengen gaat ze met Stuart mee (die ze in het wafelrestaurant heeft ontmoet). Ze probeert troost te zoeken bij haar vriend Noah, maar steeds wanneer ze hem belt heeft hij het te druk om naar haar te luisteren. Wat is dat nou voor een vriend?!

Het tweede verhaal gaat over een groep vrienden. Tobin, zijn vriend JP en hun vriendin, The Duke, zitten samen een film te kijken. Ze worden opgebeld door hun vriend Keun die hun vertelt over de groep cheerleaders in het wafelrestaurant waar hij werkt. Dit schijnt de droom te zijn van alle jongens, want zowel Tobin als JP weten niet hoe snel ze ernaartoe willen. Maar….. zo gemakkelijk gaat dat niet. Keun en de andere twee jongens die in het wafelrestaurant werken hebben met elkaar het volgende afgesproken. Ze willen de aanwezigheid van deze cheerleaders alleen delen met een paar andere jongens. Ze mogen alle drie hun vrienden bellen en de vriendengroep die het eerst arriveert krijgt toegang tot het restaurant. De andere jongens die later komen worden niet binnen gelaten. Ook wordt de groep jongens alleen binnengelaten als ze iets meenemen voor de cheerleaders!
Alleen tienerjongens zullen een sneeuwstorm riskeren om de nacht door te brengen met een groep cheerleaders!

Dan komen we bij het derde verhaal. De jongen Jeb is samen met de cheerleaders uit de trein gestapt. Hij is op weg naar zijn ex-vriendin Addie. Zij had hem gevraagd om bij de Starbucks, waar ze werkt, te komen. Ze houdt ontzettend veel van hem en wil er samen met hem uitkomen. Hij is naar haar onderweg, maar omdat zijn telefoon kapot is kan hij niet laten weten dat hij vertraagd is. Door samenkomst van omstandigheden kan hij maar geen telefoontje plegen. Zo brengt hij noodgedwongen de nacht door tussen de cheerleaders in het wafelrestaurant. Ondertussen is Addie er helemaal kapot van. Ze houdt zo ontzettend veel van hem en kan zich wel voor de kop slaan omdat ze het zo heeft verpest!
Achteraf is het maar goed dat Jeb vertraging heeft, want Addie wordt keer op keer door bijzondere omstandigheden op haar karakterfout gewezen. Hoewel ze een enorm lieve en ook leuke meid is, is ze wel altijd alleen met zichzelf bezig. Ze heeft vaak geen oog voor anderen en hun behoeftes en gevoelens. Het wordt tijd dat ze zichzelf onder ogen komt en het een en ander rechtzet.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com (Nederlands)

Dit boek is verfilmd en is te zien op Netflix. Zie de trailer hieronder. Let op: het verhaal verschilt best veel van het boek. Ik vond de film best aardig om te zien, maar het boek is vele malen leuker! Ook verlopen de liefdesverhalen in de film anders dan in het boek.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Het verhaal wordt verteld door drie vertellers. Ze doen het alle drie aardig goed en ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende + waard.

Mijn mening

Ik had de film laatst gezien op Netflix. De film was best vermakelijk, mijn man had het uitgekozen en vond het ook wel aardig leuk. Zelf vond ik de film traag op gang komen. In het begin ging het vooral om het leren kennen van al die personages en daarna kwam het verhaal beetje bij beetje op gang. Het boek is vele malen leuker, omdat je drie verhalen krijgt die één voor één aan bod komen. Zo zit je veel sneller in het verhaal en valt er meer te beleven. In het laatste verhaal komen alle personages samen en dat maakt het geheel wel extra bijzonder. Je kan het dan ook zien als één lang verhaal die je in drie delen wordt verteld.

Het verhaal van het boek verloopt wel anders dan in de film. In de film gebruiken ze elementen uit het boek, maar ze hebben er wel andere verhalen van gemaakt. Vond je de film leuk en wil je genieten van nog meer verhalen in dezelfde setting (maar dan veel beter uitgewerkt) dan kan ik je het boek van harte aanraden!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *