Elvy’s eigen wereld 1 – So boho!

Titel : Elvy’s eigen wereld 1 – So boho!
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Jill Schirnhofer
Verteller: Georgina Verbaan
Duur van het boek: 3 uur 58 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Elvy is zeer creatief, maar ze is heel dromerig. Wanneer ze zelfs door haar lievelingsleraar uit de klas wordt gestuurd, omdat ze weer eens niet aan het opletten is, besluiten haar ouders in te grijpen. Ze gaat niet mee op vakantie naar oma waar ze de hele zomer alleen maar bezig gaat zijn met haar tekenhobby. Ze moet uit haar eigen tekenwereld komen en met anderen leren omgaan.
Zo komt het dat ze dit jaar naar haar zus op Ibiza gaat. Klinkt geweldig toch?!

Te koop bij Bol.com

De E-book versie van dit boek zit ook in het Kobo plus pakket van Bol.com.

Verhaallijn en ontknoping

In het begin is het helemaal niet zo geweldig op Ibiza bij haar zus. Haar zus is een hippie en in plaats van lekker tekenen op het strand moet ze nu mediteren en andere hippie dingen doen……
Al snel krijgen ze nieuwe vakantieburen. Kate, een Nederlands meisje uit Londen, komt net als Elvy de komende zes weken hier haar vakantie doorbrengen samen met haar moeder. Haar moeder is heel beroemd en Kate gedraagt zich zeer verwaand. Wanneer Kate opmerkt dat Elvy vast weinig vrienden heeft en zich minderwaardig gedraagt, wil Elvy niks meer met Kate te maken hebben. Wat een rotopmerking zeg!
Maar dan blijkt dat Kate zelf ook helemaal geen vrienden heeft. Ze gedraagt zich zo naar omdat ze ziet hoe mooi Elvy kan tekenen en ze denkt dat Elvy vast heel populair is op school vanwege haar tekentalent. Nu dat eruit is kunnen ze het samen opnieuw proberen en vormen ze een gouden duo. Ze hebben allebei ergens talent voor en ze kunnen dat ontzettend goed combineren.

Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

Georgina Verbaan heeft een zeer bekende stem voor kinderen en ouders. Haar stem is heel vaak te horen in Nederlandse versies van kinderfilms. Zowel kinderen als ouders zullen haar stem dan ook vaak hebben gehoord en dat maakt dat je al snel lekker in dit verhaal zit. Ik vind deze uitvoering ruim voldoende.

Mijn mening

Leuk boek om naar te luisteren. Het is echt een “feel good” verhaal. Het verhaal gaat over een verlegen meisje die altijd op de feiten wordt gedrukt. Ze hoort er niet bij op school en ze gaat zo op in haar eigen wereldje dat ze misschien zelfs zal blijven zitten.
Ook op Ibiza valt het weer pijnlijk op hoe slecht ze met andere kinderen overweg kan. Zelfs met het enig ander meisje op het eiland kan ze niet overweg. Ze gedraagt zich niet populair genoeg!
Dan wordt het verhaal alleen maar prachtig en leuk. De zus van Elvy is superlief en ze heeft twee hele leuke, beste vrienden.
Elvy en Kate bundelen samen hun talenten en alles gaat hen voor de wind. Voor een extreem verlegen meisje en een buitenbeentje weet Elvy binnen een korte tijd veel “social skills” aan te leren.
Het verhaal is lekker inspirerend. Wees vooral jezelf komt als thema naar voren, hoewel zowel Elvy als haar zus en de moeder van Kate niet echt zichzelf zijn. Dat vind ik wel jammer.
Verder speelt verliefdheid ook een rol. De beste vriend van Kate hoopt dat hij ten huwelijk gevraagd gaat worden door zijn vriend en de zus van Kate wordt ook verliefd in het verhaal.
Ik vind dit een leuk boek voor kinderen en vind dit zeker een aanrader. Leuk om te luisteren terwijl je zelf lekker creatief bezig bent!

Er is ook een film over Elvy’s eigen wereld, maar zover ik in de trailer heb gezien is het verhaal heel anders dan het boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees), luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en hardcover in het Nederlands.
  • Itunes: E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *