De regels van Floor – Floor gaat door

Titel : De regels van Floor – Floor gaat door
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Marjon Hoffman
Verteller: Lot Lohr
Duur van het boek: 1 uur 56 minuten 

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het gaat om een bundel van twee boeken in één.

  • De regels van Floor
  • Floor gaat door

Het boek bestaat uit verschillende verhalen over het leven van Floor. Floor weet heel goed haar mening te geven over haar alledaagse leven. Elk verhaal begint dan ook met de regels die zij opstelt n.a.v. wat ze heeft meegemaakt.
Regel 8: je moet nooit met je vader een cadeau voor je moeder kopen. Floor heeft geld gespaard om voor Moederdag een leuk cadeau te kopen voor haar moeder. Samen met haar vader gaat ze naar de stad. Wanneer haar vader een mixer uitkiest is Floor het er niet mee eens. Daar gaat ze toch niet haar geld aan uitgeven?!
Toch kan ze het smeken van haar vader niet weerstaan en samen kopen ze de mixer.
Hier heeft ze wel van geleerd. Haar moeder was zwaar teleurgesteld en ze werd zelfs heel boos op haar vader! Ze wilde helemaal geen mixer, ze wilde iets liefs! Zo zie je maar hoe belangrijk het is om regels op te stellen. Dit zal Floor niet meer weer overkomen!
Omdat dit boek uit allemaal losse verhalen bestaat is er geen verhaallijn met ontknoping.

Het boek is ook heel erg leuk om zelf uit te lezen. Daarmee zie je ook alle leuke illustraties. Bekijk hier een inkijkexemplaar om een beeld van het boek te krijgen.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Er zijn special effects te horen tijdens het voorlezen. Zo hoor je de la open schuiven wanneer er kleren uit de la worden gepakt, je hoort de deur dicht klappen, enz. Zelf vind ik de stem van de voorlezer niet echt heel fijn om naar te luisteren.

Mijn mening

De verhalen zijn heel erg grappig. Vaak komt het verschil in denkwijze naar voren tussen volwassenen en kinderen en hoe vanzelfsprekend volwassenen veel dingen vaak vinden. Zo laat mama vol liefde een foto van Floor zien waarop ze naakt staat. Floor snapt er helemaal niets van. Waarom hebben ze een foto van haar gemaakt terwijl ze geen kleren aan heeft? Dat is toch heel vreemd! Mama is het er niet mee eens, want ze staat er heel schattig op.
Wel, dan besluit Floor een “schattige” foto van haar vader te maken. Juist wanneer hij in zijn blote billen bukt, om een tube tandpasta te pakken, neemt ze een foto van hem en laat dat aan de visite zien. Niemand vindt dat schattig en mama stuurt haar zelfs met straf naar haar kamer!

Je kan dit boek ook gebruiken om met kinderen te werken aan een eigen verhaal. Laat kinderen een grappige of bijzondere gebeurtenis uit hun leven opschrijven en daar een eigen regel bij schrijven. Het boek geeft een mooi voorbeeld en maakt dat kinderen hier al snel mee aan de slag kunnen. Het schrijven van een verhaal is een hele leuke oefening voor kinderen om te werken aan hun taalontwikkeling. Dit boek is zo leuk dat het kinderen al snel zal stimuleren om ook een leuk verhaal te schrijven.

Ik heb dit boek al eens zelf gelezen en ik vind het zelf lezen van dit boek wel vele malen leuker dan de luisterversie. Er zitten ook leuke plaatjes in het boek en dat vrolijkt het boek helemaal op. Het is ook leuk om er zelf uit voor te lezen.
Leuk boek om cadeau te geven aan een kind van 8 of 9 jaar. Ik hoop wel voor je dat hij/zij het echt leuk vindt, want regel 9 in het boek is “als iemand je een stom cadeau geeft, hoef je die iemand niet aardig te vinden! 
Er is ook een serie gemaakt op DVD.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *