Geek Girl op Netflix: Young Adult serie gebaseerd op de boeken van Holly Smale

Dit is een leuke film voor young adults over geek zijn en mode. Hierin wordt “geek” gebruikt om “anders dan anderen” aan te geven. In de modewereld kunnen modellen juist doorbreken als ze zich onderscheiden van de rest.

Deze filmserie is gebaseerd op de boekenserie Geek Girl van de schrijver Holly Smale en is op dit moment te zien op Netflix.

Hoewel ik als volwassen vrouw en moeder van twee tieners niet de doelgroep ben, heb ik seizoen 1 van deze serie in één dag gebinged. Samen met mijn moeder heb ik een gezellige dag op de bank doorgebracht. Als wij al konden genieten van deze Young Adult serie, dan denk ik dat veel anderen zeker zullen smullen van de afleveringen van seizoen 1.

Bekijk hieronder de trailer van de film.

Het verhaal van Geek Girl

Harriet Manners heeft het behoorlijk lastig op school. Ze wordt enorm gepest door drie klasgenoten die haar constant filmen en fotograferen en al haar blunders op social media plaatsen. Haar beste vriendin Nat komt zoveel mogelijk voor haar op, maar Harriet kan dit zelf niet en dat maakt het alleen maar moeilijker. Ook haar buurjongen Toby gedraagt zich als een echte ridder en schiet haar te hulp waar hij kan, maar ze blijft het slachtoffer van de pesterijen door haar klasgenote Lexi en haar trawanten.

Pestkoppen in Geek Girl – bron: Netflix serie Geek Girl.

Dan wordt ze per toeval gescout door een modellenbureau, en in één klap wordt ze een grote hit in de modewereld. Maar wanneer een verlegen meisje met weinig sociale vaardigheden, die niet weerbaar is, in de genadeloze wereld van modellen terechtkomt, kan dat natuurlijk niet goed gaan. Daar gaat dit eerste seizoen dan ook over.

Anders zijn 

Harriet Manners is anders. Bron: Netflix serie Geek Girl.

Harriet Manners is anders dan de rest. Ze wil zo graag net als iedereen zijn, maar dat is ze niet. Ze houdt niet van veel mensen om haar heen en wordt nerveus wanneer ze met iemand omgaat. Dan spuwt ze feiten, want haar hoofd zit boordevol met feiten.

Ze neemt alles letterlijk, wat lastig kan zijn in een gesprek, omdat mensen vaak figuurlijke bewoordingen gebruiken. Ook sarcasme is moeilijk te begrijpen voor Harriet, terwijl veel mensen zich juist vaak achter sarcasme schuilen. Dit maakt dat ze zich altijd ongemakkelijk voelt in een gesprek.

Ik ben meer dan me overkomt

Dit verhaal gaat over de verandering en persoonlijke ontwikkeling van Harriet Manners. Ze is het zat om steeds gepest te worden en zich door haar leven te blunderen. Ze weigert haar persoonlijkheid te laten afhangen van wat haar overkomt. Ze wil zelf grijpen naar mogelijkheden en succes ervaren. Blijkbaar zien anderen een talent in haar, een sprankeling in haar uiterlijk en voorkomen die bijzonder is. Hier wil ze op verder bouwen om een betere versie van zichzelf te worden.

Geweldige personages

Een van de redenen waarom ik van deze serie heb genoten, zijn de personages. De buurjongen Toby deed me zoveel denken aan een ridder. Net als Harriet is hij totaal anders dan de rest van hun leeftijdgenoten, maar hij is geweldig! Zijn manier van spreken en zijn daden, vooral de wijze waarop hij Harriet probeert bij te staan, doen me steeds aan een ridder denken. En nee, hij gaat zich niet verstoppen omdat hij anders is. Hij is zichzelf in een school vol andersdenkenden en dat is dan maar zo.

De vader en stiefmoeder van Harriet zijn leuke mensen. “Zo vader, zo dochter,” denk je dan. De stiefmoeder komt eerst behoorlijk streng en onredelijk over, maar haar hart zit op de juiste plek en samen vormen haar ouders een leuke sidekick in Harriet’s avontuur in de modellenwereld.

Wilbur is een zeer vermakelijk personage. Zijn uiterlijk en charisma zijn heerlijk. Hij is passie en hij verbergt zijn verschijning en levenslust voor niemand, en juist daarom geeft hij zoveel om Harriet.

De zeer beangstigende personage Yuji Lee, die aan The Devil Wears Prada doet denken, is een mooie tegenhanger voor de liefdevolle en levenslustige personages, maar ze is ook geweldig. Ze toont een leuke karikatuur van een succesvolle haaibaai in een meedogenloze wereld.

De pestkoppen 

In een tienerverhaal komt ook vaak een pestkop voor. De gemene Lexi neemt deze rol op zich aan het begin van de serie. Als Prom Queen vermaakt ze zichzelf dagelijks door Harriet te vernederen. Later krijgen we er een tweede pestkop bij: het beroemde model Poppy, die uit jaloezie naar Harriet uithaalt. Hiermee wordt de Prom Queen ineens anders belicht. Haar pesterijen komen kleinzielig over in vergelijking met de streken die de gemene Poppy uithaalt.

Soms is dat alles wat je nodig hebt. Door alles in perspectief te plaatsen, kun je soms ineens moed in jezelf vinden om te laten zien wie je bent en waar je grenzen liggen.

Mijn mening

Ik vind dit een heerlijke tienerserie met interessante personages waar je in 10 afleveringen veel plezier aan kunt beleven. De afleveringen duren maar 30 minuten, wat ervoor zorgt dat je snel een paar afleveringen kijkt en voor je het weet ben je er helemaal doorheen.

De acteurs zijn leuk gecast en weerspiegelen een divers gedeelte van de mensen in de wereld.

Mijn favorieten zijn absoluut Toby en Betty! Hoewel ik niet begrijp hoe de immens lieve Betty in deze harde modellenwereld terecht is gekomen en zich zelfs op zo’n goede positie staande weet te houden. Een spin-off serie over Betty lijkt me dan ook zeer interessant.

Betty is te gek! Bron: Netflix serie Geek Girl.

Ik ga nu snel met de boeken beginnen, want ik ben heel benieuwd naar het volledige verhaal met alles erop en eraan. Natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe het verder zal gaan met de totale serie van maar liefst zes boeken.

Ik vind deze serie 5 van de 5 sterren waard.
Bekijk ook mijn review van de serie Dash & Lily – kerstromance op Netflix. Deze serie is ook gebaseerd op een boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en paperback in het Nederlands. E-book is gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Amazon: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Bookbeat: luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands.
  • Audible.co.uk: Luisterboeken boek 1 tm 3 in het Engels.

Bekijk mijn lijst met de leukste Young Adult romance boeken.

Recensie: Geek Girl Netflix serie

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *