Newt’s Emerald

Titel: Newt’s Emerald
Genre: Leuk voor kinderen vanaf 12 jaar
Schrijver: Garth Nix
Engelse verteller: Faye Adele
Duur van het Engelse boek: 6 uur 27 minuten

Recensie: Newt’s Emerald jeugdroman is een leuke combinatie van oude tijden en fantasie, met een dappere hoofdpersoon die een magisch avontuur beleeft vol romantiek en mysterie.

Regency-periode met fantasie-elementen

Newt’s Emerald jeugdroman is een bijzonder en leuk verhaal dat de mooie wereld van de Regency-periode combineert met fantasie-elementen. Deze bijzondere mix zorgt voor een boeiend verhaal vol avontuur, magie, romantiek en intrige.

Sterke vrouwelijke hoofdpersoon

De hoofdpersoon, Lady Truthful (ook wel ‘Newt’ genoemd), is een dappere jonge vrouw die op zoek gaat naar haar gestolen familiejuweel, de Newington Emerald. Haar kracht en moed maken haar een inspirerend en boeiend personage waar jonge lezers zich mee kunnen identificeren.

Vermomming en rolverdeling tussen mannen en vrouwen

Om haar doel te bereiken, moet Truthful zich verkleden als een jongen. Dit zorgt voor grappige situaties en geeft inzicht in de rolverdeling tussen mannen en vrouwen in die tijd. Dit deel van het verhaal laat zien welke uitdagingen vrouwen vroeger tegenkwamen.

Charmante en mysterieuze bondgenoot

Tijdens haar avontuur ontmoet Truthful, majoor Harnett, een leuke en slimme man met zijn eigen geheimen. Hun samenwerking en veranderende relatie zorgen voor spanning, romantiek en geheimen in het verhaal.

Geschikt voor jonge lezers

Newt’s Emerald jeugdroman is vooral geschikt voor jonge lezers vanaf 12 jaar. De vlotte en snelle manier van vertellen, samen met humor en avontuur, maakt het een leuke leeservaring voor deze leeftijdsgroep.
Ik vind het extra leuk dat jonge lezers met Newt’s Emerald jeugdroman kennismaken met de Regency-periode, omdat de toegevoegde elementen over magie de historische context boeiend en aantrekkelijk maken voor hen. Deze magische aspecten zorgen voor een avontuurlijke draai aan de traditionele Regency-verhalen en houden de aandacht van de jonge lezers vast. Op deze manier wordt de Regency-periode op een toegankelijke en vermakelijke manier geïntroduceerd, waardoor het makkelijker wordt voor jongeren om zich een beeld te vormen van deze bijzondere tijd in de geschiedenis.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Ik vond Newt’s Emerald jeugdroman leuk vanwege de unieke combinatie van oude tijden en fantasie, de dappere hoofdpersoon en de thema’s rondom vermommingen en rolverdeling. Hoewel sommige dingen, zoals de magie en karakterontwikkeling, beter uitgewerkt hadden kunnen worden, vind ik het verhaal over het algemeen leuk en geschikt voor jonge lezers (vanaf 12 jaar). Ik raad dit boek zeker aan voor jonge fans van fantasieverhalen en lezers die op zoek zijn naar een luchtig, avontuurlijk verhaal met een beetje romantiek.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Vind hier mijn lijst met boeken die leuk zijn voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Newt’s emerald van Garth Nix

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *