The Cuckoo’s Cry

Titel: The Cuckoo’s Cry
Schrijver: Caroline Overington
Verteller: Aimee Horne
Duur van het boek: 4 uur 43 minuten
Categorie: thriller

Ik heb het boek in het Engels gedownload bij Audible. Het boek zat als keuze bij de selectie van Audible Originalsboeken (juli 2020 selectie). Iedere maand krijg ik Audible Originals boeken (als onderdeel van mijn lidmaatschap). Audible kiest, de afgelopen maanden, iedere maand tien boeken uit hun Audible Originals collectie. Ik mag dan kiezen welk boek ik wil hebben. Ik mag ze ook alle tien downloaden. Daarnaast kan ik met mijn gekochte credits (ik koop er altijd 12 per jaar) boeken kopen uit hun gehele collectie. Ik betaal dan één credit per boek in plaats van de normale prijs (de boeken die ik meestal kies kosten minimaal 20 dollar, dus een credit is veel voordeliger!)

Het boek

Het verhaal trekt vanaf het begin direct je interesse, vooral in deze periode, omdat Covid 19 (corona virus) al vanaf het begin genoemd wordt in het boek.
Een meisje staat bij een oude man voor de deur. Hij kent haar niet, maar zij laat hem weten dat hij haar opa is en vraagt of ze binnen mag komen, omdat ze in de problemen zit.
Dan begint ze haar verhaal te doen en laat ze weten waarom ze hem is komen opzoeken.
Ze kan nergens terecht. Ze heeft eerst gewerkt als kinderoppas en woonde bij haar oppasfamilie, maar sinds Covid 19 werd de vader van het gezin ontslagen en zijn vrouw moest verplicht thuis werken. Ze hadden dus geen oppas meer nodig en zij stond op straat.
De oude man neemt haar in deze moeilijke tijden in huis vlak voordat mensen verplicht in huis moeten blijven.
Maar zijn volwassen dochter, die al jaren haar eigen huishouden heeft, vertrouwt het meisje niet. Het zit haar allemaal niet lekker. Is het meisje echt wie ze zegt dat ze is en wat wil ze van haar vader?
En dat in deze vreemde tijden waarin je afstand moet houden van elkaar en je jouw eigen familie niet mag bezoeken.

Verteller

De verteller heeft een zeer prettige stem. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Wat een spannend verhaal! Ik heb het in één keer geluisterd (op een pauze voor het avondeten na).
Je weet als luisteraar dat er iets niet pluis is, maar toch is het verhaal absoluut niet voorspelbaar en is het lastig om te raden welke kant het op zal gaan.
Ik vind dit verhaal een aanrader.

Het verhaal is erg actueel omdat Covid 19 zeker een rol speelt. Mensen vinden het corona virus best eng en weten niet goed wat ze wel en niet moeten doen. Social distancing, geen handen meer schudden, niet meer naar het strand gaan, wc papier hamsteren en berenjacht (knuffelbeer achter het raam) voor kinderen om het wandelen wat spannender te maken voor kinderen. Dit zijn allemaal zeer herkenbare elementen van deze moeilijke periode. Iedereen maakt deze tijd op zijn eigen manier door en in dit verhaal gaan je ogen wel open voor hoe het voor een ander kan zijn.
Het verhaal op zich zou best aardig zijn, maar het corona virus gooit er een flinke schep spanning bovenop. Wanneer je niet bij elkaar op bezoek mag gaan hoe weet je dan zeker dat je familie in orde is? Als de deur gesloten blijft voor je hoe weet je zeker dat je vader veilig is achter de gesloten deur?

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Engelse versie. Dit boek is onderdeel van Audible Origials. Dat betekent dat je deze luisterversie alleen bij Audible kan vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *