Is de serie FROM op een boek gebaseerd?

Ik vind seizoen 1 van de serie FROM, die nu te zien is op Netflix, een absolute aanrader. In korte tijd heb ik alle 10 afleveringen gebinged. Maar toen de laatste aflevering van seizoen 1 voorbij was, bleef ik achter met een boel vragen. En daar houd ik niet zo van.

Natuurlijk ga ik seizoen 2 ook kijken, want ik heb enorm genoten van deze horror- en mysterieserie. Maar ik houd er niet van om met onbeantwoorde vragen te blijven zitten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een boek waarop FROM misschien gebaseerd zou kunnen zijn.

Helaas is dat niet het geval. FROM is gemaakt door de makers van de serie LOST, die gaat over een mysterieus eiland. Om toch wat antwoorden te vinden op de vragen waarmee ik ben blijven zitten, ben ik gaan zoeken naar boeken met een soortgelijk verhaal als FROM. Misschien geven de overeenkomsten in die boeken toch enige antwoorden over wat er nu precies aan de hand is in de serie en waar dit verhaal zich nou echt afspeelt. Want een dorp waar mensen uit verschillende delen van het land via een omgevallen boom terechtkomen en nooit meer uit kunnen, blijft voor mij een groot mysterie.

Bekijk hieronder de trailer van de serie FROM.

The Watchers van A.M. Shine

The Watchers is het eerste boek dat ik heb gelezen om te ontdekken of de plek waar mensen vastzitten en de monsters die jacht op hen maken, overeenkomsten vertonen met de serie FROM.

Dit verhaal speelt zich af in een mysterieus bos, dat op geen enkele kaart te vinden is. Zodra je de rand van het bos bereikt, stopt elk voertuig met werken. In het bos bevindt zich een bunker met een kamer die een grote glazen muur heeft. ’s Nachts gaat het licht in deze kamer aan, en om de nacht te overleven, moet je in deze kamer blijven.

’s Nachts komen de monsters tevoorschijn die overdag in holen in het bos schuilen. Wie zich buiten deze kamer bevindt, wordt gevonden en sterft een gruwelijke dood.
Nu ik het boek uit heb, blijkt dat The Watchers een eigen verfilming heeft. Morgen kan ik deze film op HBO MAX zien. Bekijk de trailer van de film hieronder.

The Watchers vs. de serie FROM

Ik ben erg blij dat de serie FROM me naar het boek The Watchers heeft geleid. Helaas heb ik mijn doel er niet mee bereikt. Het verhaal van The Watchers is niet zoals de serie FROM, en ik heb er geen echte antwoorden uit kunnen halen die toepasbaar zijn op de vele vragen die ik heb over FROM.

De locatie in het bos van The Watchers is geen mysterieuze plek waarbij je je afvraagt of het in een andere dimensie, een pocket-universum, of iets anders ligt. Er zijn geen wonderbaarlijke situaties zoals een lus waar je niet uit kunt ontsnappen. Hoewel het bijna onmogelijk is om het bos te verlaten vanwege het beperkte aantal zonuren overdag, is het niet volledig onbereikbaar. In tegenstelling tot de serie FROM, is het bos een fysieke plek waar iedereen terecht kan komen, als je maar weet waar het ligt. Natuurlijk is het niet zomaar op een kaart aangegeven.

Bron: The Watchers film van Warner Bros. Pictures

In The Watchers ontdek je wel om welke monsters het gaat en hoe ze eruitzien. Hoewel ik niet met zekerheid kan zeggen dat het dezelfde soort monsters zijn als in FROM, zijn er zeker overeenkomsten. In het begin dacht ik dat de monsters in FROM vampiers waren, maar de achtergebleven lijken suggereren dat het om een ander type monster gaat. In The Watchers worden geen lijken gevonden of beschreven, maar de manier waarop de monsters aanvallen vertoont wel enige gelijkenissen met de monsters in FROM. Hoewel dit antwoord niet 100% sluitend is, komt het misschien dichtbij genoeg om in ieder geval mijn vraag over het soort monsters in FROM voorlopig te beantwoorden.

Ik hoop dat ik meer van dit soort boeken kan vinden om uiteindelijk een antwoord te bedenken op de vraag waar dit mysterieuze dorp uit FROM zich zou kunnen bevinden.

The Watchers te zien op HBO

Mijn timing lijkt echt perfect te zijn. Vannacht heb ik het boek uitgelezen, en nu zie ik dat HBO Max vanaf morgen, 30 augustus 2024, de film gaat streamen. Ik ben natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar de filmadaptatie van dit boek!

The Watchers vs. de serie FROM.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *