Bad moms

Titel: Bad moms
Genre: Hilarische roman, mommy rant
Schrijver: Nora McInerny, Scott Moore en Jon Lucas
Verteller: Nora McInerny
Duur van het boek: 7 uur 40 minuten

Recensie: “Bad Moms” volgt drie moeders die breken met de verwachtingen van perfectie. Ze kiezen voor lol en vriendschap boven eindeloze verantwoordelijkheden.

Dit boek is geschreven naar aanleiding van het succes van de film. Deze geschreven versie biedt een ‘mommy rant’ versie van de film.
Bekijk de trailer van de film hieronder.

Samenvatting van het verhaal van Bad moms

Het verhaal gaat over drie moeders: Amy, Carly en Kiki. Deze totaal verschillende vrouwen hebben één ding gemeen: ze zijn moeders die elke dag alles uit de kast halen om de beste versie van zichzelf te zijn en als spil hun gezin draaiende te houden.

We volgen vooral Amy, die het allemaal even niet meer aankan. Ze heeft twee kinderen voor wie ze zich uit de naad werkt, zodat het hen aan niets tekortkomt. Ze maakt zelfs hun speciale schoolopdrachten om ervoor te zorgen dat alles perfect is en ze niet zullen falen. Amy heeft een parttime baan, maar draait fulltime uren zonder daarvoor betaald te worden. Het lijkt alsof zij de enige is die werkt, terwijl haar jonge collega’s hun dagen doorbrengen op zitzakken, tafeltennissen in de chillruimte, of op andere manieren die in de verste verte niet op werken lijken. Dan komt ze thuis en begint haar tweede werkdag: koken, opruimen (aangezien noch haar man noch haar kinderen iets lijken op te kunnen ruimen), en al het andere dat erbij komt kijken.

Ze is zo druk met alles dat ze niet eens merkt hoe afwezig haar man is in het gezin, totdat het te laat is.

Kiki is een bijzondere jonge vrouw die moeite heeft om normaal over te komen. Ze zou graag een vriendin willen hebben, of liever nog, een groep vriendinnen, maar kan geen aansluiting vinden en wordt door de andere moeders buitengesloten. Nu haar oudste kind naar school gaat, hoopt ze eindelijk aansluiting te vinden bij de andere moeders.
Omdat ze een thuisblijfmoeder is, vindt haar man dat hij niet thuis hoeft te helpen. Hij verdient immers het geld zodat zij thuis kan blijven, en coördineert haar planning via een app. Hij draagt haar taken op en controleert hoe productief ze elke dag is. Wanneer zij en de kinderen zware buikgriep hebben, logeert hij ergens anders omdat hij niet ziek wil worden.
Nu heeft zij eindelijk twee vriendinnen die ook geluk voor zichzelf willen ervaren en het zat zijn om alleen maar vrouw of moeder te zijn. Er is een einde gekomen aan haar eenzaamheid, nu ze twee beste vriendinnen heeft. Dat betekent dat ze ook tijd voor zichzelf wil, om eens met haar vriendinnen te kunnen lunchen terwijl iemand anders op haar kinderen past, en dat graag zonder dat haar man haar verwijten maakt en haar geen moment rust gunt!

Carly, bron: film Bad Moms.

En dan hebben we Carla, die haar kind met een list op de beste school van de stad heeft weten te krijgen. Ze heeft daarvoor wel moeten sjoemelen met hun woonadres. Daarom doet ze haar uiterste best om iedereen op school te ontwijken, zodat ze niet door de mand valt. Ze lijkt in niets op de andere moeders, die altijd zo keurig overkomen. Ze heeft nog nooit een ouderavond bijgewoond en ontloopt de club van hulpmoeders als de pest. Ze gaat naar geen enkele wedstrijd van haar zoon, gezamenlijk eten is een mythe voor haar, en je kind naar school brengen? Wat is dat voor een onzin? Er is een schoolbus die haar zoon elke dag naar school en weer naar huis brengt. Ze weet dat ze nooit een lintje voor beste moeder van het jaar zal ontvangen, maar zo kan haar zoon ook niet teleurgesteld worden in haar. Maar, vergis je niet, ze houdt zielsveel van hem!

Nee! Ik doe het niet meer!

Dit verhaal draait om het moment waarop Amy het allemaal niet meer trekt. Ze heeft te veel hooi op haar vork genomen en iedereen blijft maar meer van haar verwachten. Wanneer Gwendoline, de leider van de moedergroep op school, haar een grote taak toeschuift, gebeurt het: ‘Nee! Dit ga ik niet toelaten. Ik kan dit er niet bij hebben en ik accepteer dit niet.‘ Met deze woorden zegt ze per direct haar lidmaatschap van de moedergroep op. Ze kan er nu gewoon niet nog meer bij hebben.

Amy, Carly en Kiki, bron: film Bad Moms.

Deze woorden lijken een oorlogsverklaring, want Gwendoline laat zich niet zo voor paal zetten en zal het Amy betaald zetten. Ze zet al haar invloed in om Amy en haar kinderen kapot te maken en aangezien elke leerkracht, en zelfs de schoolhoofd, bang is voor Gwendoline en haar invloed, ziet het er slecht uit voor Amy

De film

Dit verhaal is exact hetzelfde als het verhaal van de film. Het enige verschil dat ik kan bedenken, is dat deze versie in de vorm van een ‘mommy rant’ is geschreven, en dat vind ik wel een leuke benadering. Verder had ik gedurende het hele verhaal de exacte personages van de film voor ogen.

De Bad moms films zijn te zien op Amazon Prime.
De Bad moms films zijn te zien op Apple TV.

Mening

Het is een vermakelijk verhaal. Ik had even zin in een luchtig verhaal en dat was precies wat dit boek te bieden heeft, dus ik ben tevreden.

Het is wel jammer dat de rol van de mannen niet wat uitgebreider aan bod kwam. Dat had het verhaal net dat beetje extra kunnen geven om het geheel mooi af te maken.

Zelf heb ik een man die elke dag boodschappen doet, kookt, en minstens de helft van de verzorging van onze kinderen op zich neemt (meer toen de jongens net geboren waren en ik nog vier dagen per week buitenshuis werkte), dus de rol van de mannen in dit boek kwam mij absoluut onbekend voor. Ik herinner me echter wel dat een buurman eens vol trots kwam vertellen dat hij vandaag ‘papa dag‘ had, waarop ik totaal verbaasd reageerde: ‘Mijn man heeft iedere dag papa dag‘. Ik dacht bij mezelf: ‘What do you want, a cookie?‘ Blijkbaar zijn de vaders in dit boek niet geheel onbekend.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Bad Moms boek van Nora McInerny.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement bij Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *