Beste Young Adult boeken over toernooien en competities

Boeken over toernooien en competities die je niet wilt missen

Wie houdt er nou niet van een goede competitie? Nog beter: lezen over spannende wedstrijden! Deze boeken zorgen ervoor dat je blijft lezen tot diep in de nacht. Vol actie, drama en romantiek. Zoek je de beste YA-boeken over toernooien en competities? Dan heb ik hier mijn favorieten voor je!

Hunger Games – Suzanne Collins

Dit is mijn “go-to boek” wanneer ik mezelf eraan wil herinneren dat mijn problemen niet zo groot zijn. Katniss Everdeen heeft het pas echt zwaar wanneer zij de plek van haar zusje inneemt in de Hongerspelen. Dit verhaal speelt zich af in het koninkrijk Panem, dat bestaat uit het rijke Capitool en de 12 districten. De mensen in de districten worden onderdrukt en moeten hard werken om het Capitool van alles te voorzien. Om ervoor te zorgen dat de districten niet in opstand komen, worden jaarlijks de Hongerspelen georganiseerd. Iedere district moet als straf een jongen en een meisje sturen om in een arena te vechten totdat er nog maar één winnaar overblijft. Maar dit verhaal is meer dan alleen de strijd tussen de spelers. Het gaat over de macht die de regering uitoefent op haar burgers en hoe diep de onderdrukking kan gaan.

Dit is een serie van drie boeken, met een extra voorloper en een nieuw boek in de maak dat ook als prequel kan worden gezien. Alle verhalen zijn verfilmd. Bekijk de trailer van de Hunger Games film hieronder.

Waar kan je De Hongerspelen kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, paperback en luisterboek in het Nederlands. Ebook en luisterboek is gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Nederlands. De Hunger Games series zijn te zien op Amazon Prime.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • LuisterrijkNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • Audible.co.uk: Luisterboek in het Engels.

Endgame – James Frey

Endgame gaat over 12 jongeren die strijden in een gevaarlijk spel, opgezet door de mysterieuze goden genaamd de Anunnaki, ook wel bekend als de Sky people. Elke speler vertegenwoordigt een oude bloedlijn, en de winnaar zal de overleving van zijn bloedlijn veiligstellen, terwijl de rest van de mensheid ten onder gaat. De spelers moeten drie sleutels vinden om Endgame te winnen.

Sarah Alopay de Cahokian Speler.

Sarah Alopay, één van de spelers, besluit samen te werken met Jago Tlaloc om hun kansen te vergroten, terwijl andere spelers op hun eigen manier vechten voor hun leven. Dit verhaal speelt zich af in onze wereld, waar mythen en legenden zoals de piramiden en Stonehenge een rol spelen. Het boek behandelt vragen over de oorsprong van onze goden, zoals bijvoorbeeld te zien in grottekeningen: zijn ze afkomstig van andere planeten? Zijn wij door buitenaardse wezens gecreëerd? Deze thema’s komen aan bod terwijl Endgame onze vernietiging inluidt.

Het verhaal van Endgame bestaat uit drie boeken en drie prequels.

Waar kan je Endgame kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook en paperback in het Nederlands.
  • Amazon.nl: GRATIS Kindle-editie in het Nederlands. (Lees nu eerste hoofdstukken van Endgame in deze gratis sampler)
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Engels.
  • Nextory: Ebook in het Engels.
  • Bookbeat: Luisterboek en Ebook in het Engels.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Audible.com: Luisterboek in het Engels.

Nyxia – Scott Reintgen

Nyxia gaat over tieners die meedoen aan een ruimtecompetitie, georganiseerd door de machtige Babel Corporation. Emmett Atwater en negen anderen worden geselecteerd voor een missie naar een verre planeet om Nyxia te mijnen, een mysterieus materiaal dat je kunt manipuleren. Slechts acht van de tien jongeren mogen mijnen op de planeet, waardoor ze tijdens de reis tegen elkaar moeten strijden in dagelijkse uitdagingen. Ze staan onder grote druk om te winnen, want alleen de beste acht zullen rijkelijk beloond worden. Terwijl Emmett worstelt met zijn innerlijke conflicten, ontstaat er een vijandige sfeer aan boord van het ruimteschip, waarin vertrouwen een zeldzaam goed is.

Tieners in de ruimte

Daarnaast biedt het verhaal ook een behoorlijke dosis moraal. Er komen veel onderwerpen aan bod over het omgaan met oneerlijkheid en zelfevaluatie. Vragen als ‘Wie ben je?’ en ‘Waartoe ben jij bereid?’ komen vaak voor. Het verhaal zet de jeugd zeker aan het denken door de wijze waarop de schrijver deze situaties naar voren brengt.

Het verhaal van Nyxia bestaat uit drie boeken. Maar boek 1 heeft een prima afronding van de competitie, waardoor je het bij alleen dit boek zou kunnen laten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek, paperback en hardcover in het Engels.
  • Amazon.nl: Paperback, Kindle-editie en hardcover in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands.
  • Audible.co.uk: Luisterboek in het Engels.

De glazen troon – Sarah J. Maas

De glazen troon is het eerste deel van een fantasyserie over een wereld die geregeerd wordt door een tiran. Celaena Sardothien, een beroemde sluipmoordenaar, zit gevangen in een doodskamp totdat de kroonprins haar een kans biedt: als ze meedoet aan een toernooi aan het hof en wint, kan ze de kampioen van de koning worden en na vier jaar haar vrijheid terugkrijgen. Het toernooi lijkt niet bloederig, maar al snel worden deelnemers vermoord, wat een duister mysterie toevoegt aan de wedstrijd. Terwijl ze aan het hof traint, komt Celaena in aanraking met intriges, romantiek en gevaarlijke geheimen.

Deze serie bestaat uit zeven boeken en een prequel.

Waar kan je De glazen troon kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook (in Kobo Plus gratis voor abonnees), luisterboek, hardcover en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Young Adult boeken toernooien competities

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *