Boekenweek van Jongeren 2024: Dit wil jij lezen!

Ben jij nieuwsgierig naar boeken, of wil je weten of lezen iets voor jou is? Dan is de Boekenweek van Jongeren het perfecte moment om kennis te maken met geweldige verhalen! Van 13 t/m 23 september 2024 vindt dit evenement plaats. Tijdens deze week kun je speciale activiteiten bijwonen en krijg je de kans om de verhalenbundel 3PAK gratis op te halen. Naast het lezen uit boeken kun je de verhalen ook digitaal lezen of beluisteren.

Bij deze bijzondere week krijg je ook een geschenk: de verhalenbundel 3PAK. Boekhandels, bibliotheken en scholen geven deze bundel gratis weg aan jongeren. Dit jaar bevat 3PAK drie unieke verhalen van bekende auteurs:

  1. ‘Dingen die ik haat’ – Astrid Boonstoppel
    Philip geniet van de aandacht na een tv-optreden over zijn vermoorde buurmeisje Sam. Maar hoe lang blijft hij dat gevoel fijn vinden?
  2. ‘Bus 41’ – Michel van Egmond
    De sportjournalist duikt in de wereld van voetbalsupporters, maar dan komt er een onverwacht telefoontje dat zijn perspectief verandert.
  3. ‘Een berg zwijgen’ – Sholeh Rezazadeh
    Een aangrijpend verhaal over dementie, waarbij een kleindochter haar grootmoeder probeert te helpen in een wereld die steeds onherkenbaarder wordt.
GRATIS boek voor jongeren 13 t/m 23 september 2024 .

Haal jouw gratis verhalenbundel op!

Tijdens de Boekenweek van Jongeren kun je 3PAK gratis ophalen bij de boekhandel, bibliotheek of op school. Maar je kunt de verhalen ook digitaal lezen en luisteren als e-book of luisterboek. Je kan dit boek lezen met de Gratis LEES-App voor tieners, Storytel en Luisterrijk.

Word gratis lid van de bibliotheek!

Wist je dat jongeren tot 17 jaar gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Daarmee kun je niet alleen boeken lenen, maar ook e-books, luisterboeken, films, games en nog veel meer. Inschrijven is heel eenvoudig en kan zowel online als in de bibliotheek zelf. Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen.

Geniet van allerlei activiteiten in de bibliotheek

Tijdens de Boekenweek van Jongeren zijn er allerlei activiteiten in verschillende bibliotheken. Ben jij fan van fantasy? Misschien is Dungeons & Dragons dag – ‘In het vervloekte hart’ misschien wel iets voor jou. Of houd je meer van bord- en kaartspellen? Dan kun je genieten van Pizza & Games. Kijk snel welke activiteiten er in de bibliotheek bij jou in de buurt worden georganiseerd.

De Boeken Top Tips voor jou

Ik heb ook wat leestips voor je. Ik heb deze boeken zelf gelezen en vind ze echt aanraders.

Het Avery Shaw-experiment

Genre: Young Adult, romance

“Het Avery Shaw-experiment” volgt Avery, die met steun van Grayson haar gebroken hart wil helen door het te onderzoeken via een wetenschappelijk experiment, maar daarbij onverwacht de liefde ontdekt. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook en paperback in het Nederlands. E-book is gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Nederlands.
  • Storytel: Ebook in het Nederlands. Luisterboek in het Engels.
  • Nextory: Ebook in het Nederlands. Luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
  • Audible.co.uk: Luisterboek in het Engels.

Nyxia

Genre: Young Adult, Science Fiction

“Nyxia” vertelt het verhaal van tieners die meedoen aan een ruimtecompetitie voor een missie naar een verre planeet. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met uitdagingen rond vertrouwen, overleven en de bijzondere kracht van het mysterieuze materiaal Nyxia. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek, paperback en hardcover in het Engels.
  • Amazon.nl: Paperback, Kindle-editie en hardcover in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en Ebook in het Nederlands.
  • Audible.co.uk: Luisterboek in het Engels.

Moordgids voor lieve meisjes

Genre: Young Adult, whodunnit, amateurdetective

Een jonge studente duikt in een oude moordzaak om de onschuld van een verdachte aan te tonen. Tijdens haar onderzoek stuit ze op geheimen die haar eigen veiligheid bedreigen. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Felix Ever After

Genre: Young Adult, romance, LGBTQ+

Felix Ever After vertelt het verhaal van Felix, een transgender jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van liefde en acceptatie. Terwijl hij zijn weg in de wereld zoekt, krijgt hij te maken met haat, vooroordelen en de uitdaging om zichzelf te leren waarderen. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Dread Nation

Genre: Young Adult, Zombie apocalyps,

“Dread Nation” is een spannend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, wanneer zombies opduiken. Jane, een moedige jonge vrouw, strijdt tegen zowel de zombies als het onrecht in haar samenleving. Het boek benadrukt de moeilijke omstandigheden voor mensen met een andere huidskleur. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, Ebook en luisterboek in het Engels. Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Amazon.nl: Paperback, Kindle editie en hardcover in het Engels.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Engels.
  • Nextory: Luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek en Ebook in het Engels.
  • Audible.com: Luisterboek in het Engels.

Rode letters

Genre: Young Adult, fantasy (hedendaags/urban)

In een wereld geregeerd door machtige natuurwezens moeten mensen hun plaats kennen, terwijl onverwachte vriendschappen ontstaan en gevaren overal op de loer liggen. Dit spannende verhaal verkent het lot en de strijd om te overleven in een wereld vol mystieke krachten en harde realiteit. Lees mijn uitgebreide recensie van dit boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *