My Life with the Walter Boys

Titel: My Life with the Walter Boys
Genre: Tieners
Schrijver: Ali Novak
Verteller Engelse versie: Renée Chambliss
Uitgever: Tantor Media (luisterboek)
Duur van het boek (Engels): 9 uur en 23 minuten

Recensie: “My Life with the Walter Boys” gaat over Jackie, een meisje dat na het verlies van haar familie moet leren leven met 12 jongens in een nieuw gezin, waar ze vriendschap, liefde, en haar plek in de wereld probeert te vinden.

Dit verhaal gaat over een 16-jarig meisje dat net haar hele familie heeft verloren. Ze moet haar huis verlaten en gaat wonen bij een gezin met 12 jongens van verschillende leeftijden. Niet alle jongens zijn de biologische kinderen van de ouders, sommige zijn eerder opgenomen in het gezin. Daardoor zijn er ook een aantal jongens die even oud zijn als Jackie, het meisje dat nu ook deel gaat uitmaken van dit bijzondere gezin.

Samenvatting van het verhaal van My Life with the Walter Boys

Jackie komt uit een zeer rijk gezin. Haar vader was de CEO van een succesvol bedrijf en haar moeder een wereldberoemde modeontwerpster. Nu haar ouders en oudere zus zijn overleden, is ze helemaal alleen op de wereld. Haar oom vindt dat het beter voor haar is om bij de familie Walter te gaan wonen, waar ze volgens hem een betere opvoeding kan krijgen.

Maar daarmee beginnen al haar nieuwe problemen. Ze kent deze familie namelijk helemaal niet. De moeder van het gezin was ooit een vriendin van Jackies moeder, maar ze hadden nauwelijks nog contact. Jackie moet nu verder met haar leven in een nieuw gezin met 12 jongens, terwijl ze helemaal niet weet hoe jongens in elkaar zitten. Ze heeft altijd op een privéschool voor meisjes gezeten.

Als ze eenmaal in haar nieuwe huis aankomt, blijkt al snel dat de jongens niet op haar zitten te wachten. Sterker nog, ze zijn ronduit akelig en soms zelfs behoorlijk gemeen! Jackie moet nu helemaal alleen verder. Ze is alles en iedereen kwijt, woont op een nieuwe plek, heeft geen vrienden, moet naar een nieuwe school en deelt het huis met jongens die zich als monsters gedragen.

Erg knappe jongens

Een aantal van de jongens met wie ze nu het huis deelt, zijn van haar leeftijd en bovendien allemaal behoorlijk knap. Het is moeilijk voor haar om niet te staren wanneer ze zonder shirts rondlopen, en zij lijken zich totaal niet te generen voor de aandacht die ze daarmee trekken.

Hoe vind je als meisje een eigen plek in een huis vol jongens?

Bron: Netflix serie My Life With The Walter Boys

Jongens gaan onder elkaar totaal anders met elkaar om dan meisjes. De manier waarop Jackie en haar zus met elkaar omgingen, lijkt in niets op hoe ze zich hier staande moet houden tussen deze jongens. Voor Jackie is deze overgang extra schokkend, omdat ze gewend is aan regelmaat. Ze pakt het leven planmatig aan met allerlei lijstjes, zodat ze alles tot in detail kan uitdenken en aanpakken. Maar in dit huis heerst chaos. Je hebt geen idee wat iedere dag zal brengen of wat er nu weer gaat ontploffen in het huis vol Walter jongens. Voor Jackie valt hier niet te plannen en nergens op te rekenen. Ze zal moeten leren om het leven in dit huis te nemen zoals het komt. Ze hoeft het slechts twee jaar vol te houden, totdat ze 18 is en op zichzelf kan wonen.

Vriendschap en verliefdheid

Jackie gaat snel op zoek naar bondgenoten onder de Walter jongens. Gelukkig weet ze enkele goede vriendschappen op te bouwen, maar er is één jongen die altijd haar hart sneller doet kloppen: Cole. Hij heeft een onweerstaanbaar effect op haar, maar juist hij is degene aan wie ze op dit moment haar hart niet wil toevertrouwen. Ten eerste is hij een player. Hij date niet echt, doet niet aan serieuze verkering, maar er is altijd wel een meisje om hem heen met wie hij zich vermaakt, of die ’s nachts uit zijn slaapkamer sluipt.

En toch is hij er altijd wanneer Jackie dreigt te verdrinken in haar verdriet en eenzaamheid. Het lijkt wel alsof Cole het als zijn taak ziet om haar uit haar sombere buien te halen en haar een goed gevoel te geven over zichzelf en haar nieuwe situatie. Hij is teder en liefdevol, maar ook sluw en vastberaden wanneer hij zijn zin niet krijgt. Iedereen in het Walter huis weet dat Cole altijd zijn zin wil hebben!

Een driehoeksverhouding

Bron: Netflix serie My Life With The Walter Boys

Uiteindelijk draait dit romantische verhaal toch uit op een driehoeksverhouding. Sinds het begin is Cole altijd in de buurt van Jackie geweest en heeft hij de start van haar nieuwe leven een stuk makkelijker gemaakt. Door zijn gedrag op school weet iedereen wie ze is, en ze weten dat ze vriendelijk tegen haar moeten zijn als ze Cole te vriend willen houden. Maar Jackie kan het ook erg goed vinden met een andere Walter jongen: Alex.

Cole brengt de meeste emoties in haar naar boven, daagt haar uit en laat haar van het leven genieten. Maar Alex lijkt veel beter bij Jackie te passen. Hij is geen player, wat hem een stuk betrouwbaarder maakt, en hij en Jackie delen dezelfde vriendenkring. Daardoor voelt het alsof hij meer in haar wereld past.

Jackie zal uiteindelijk een keuze moeten maken tussen deze twee jongens, die hun gevoelens voor haar niet onder stoelen of banken steken. De spanning stijgt nog verder door de jaloezie die ze naar elkaar toe uiten. Wie zal ze kiezen: de avontuurlijke, maar onvoorspelbare Cole, of de betrouwbare en vertrouwde Alex?

Mijn mening

Ik vind dit een goed verhaal voor jongeren over een meisje dat moet omgaan met het grootste verlies en verdriet in haar leven. Jackie is een prachtig personage dat op zo’n jonge leeftijd al haar kracht en moed bijeenraapt om verder te gaan, ondanks de pijn en onzekerheid die haar toekomst met zich meebrengt. Wat dit aspect van het verhaal betreft, houdt de schrijver het luchtiger dan je misschien zou verwachten gezien de zwaarte van de situatie.

Daarnaast krijgen we een mooi verhaal van een meisje dat opnieuw haar plek in het leven en de wereld zoekt, terwijl haar hele wereld op zijn kop staat. Te midden van al deze veranderingen komt ze haar eerste liefde tegen en kijkt ze uit naar haar eerste zoen. Maar voordat het zover is, zal ze eerst moeten kiezen wie van de twee jongens haar eerste liefde zal worden.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Op Netflix is een verfilming van dit boek te zien, en ik ben van plan vanavond nog de film te kijken. Ik ben erg benieuwd of de film het verhaal van Jackie en de 12 Walterjongens net zo goed weet over te brengen als het boek. Het wordt interessant om te zien hoe de personages en de emoties uit het boek tot leven komen op het scherm! Bekijk de trailer van de serie hieronder.

Bekijk meer Young Adult boeken.
Tip: Lees ook over de nieuwe Netflix serie A Good Girl’s Guide to Murder. Deze serie is gebaseerd op het boek Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson (Engelse titel: A Good Girl’s Guide to Murder).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, luisterboek en paperback in het Engels.
  • Amazon.nl: Paperback en Kindle-editie in het Engels.
  • Storytel: Ebook in het Nederlands. Luisterboek in het Engels.
  • Nextory: Ebook in het Nederlands. Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook en luisterboek in het Engels.
  • Audible.co.uk: Luisterboek in het Engels.
Recensie: My Life with the Walter Boys van Ali Novak

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *