Gratis LEES-App: E-books en luisterboeken voor jongeren

De LEES-app, die een jaar geleden werd gelanceerd om jongeren op het vmbo en mbo aan het lezen te krijgen, blijft langer beschikbaar. De app zou eigenlijk een jaar lang gratis zijn, maar omdat hij veel populairder is dan verwacht, is besloten om de app tot september 2025 te verlengen.

Heb je de LEES-app nog niet ontdekt en ben je op zoek naar geweldige Young Adult-boeken? Wacht dan niet langer, want in deze app vind je een uitgebreide selectie boeken en verhalen, waaronder veel over muziek- en sporthelden. De app is bovendien overzichtelijk, eenvoudig in gebruik, en helemaal gratis.

En het mooie is dat het super simpel is om toegang te krijgen tot al deze boeken. Je kunt de LEES-app gemakkelijk downloaden uit de App Store of Google Play. Daarna maak je een gratis account aan met je e-mailadres, en dat is alles! Binnen een paar minuten heb je toegang tot een uitgebreide bibliotheek vol met spannende e-books en luisterboeken. Dit is ideaal als je op zoek bent naar inspiratie voor bijvoorbeeld je boekbespreking op school. Het enige wat je hoeft te doen, is de app downloaden, een account aanmaken, en je kunt meteen beginnen met lezen of luisteren.

Omdat de app nu langer beschikbaar blijft, zijn er ook nieuwe boeken toegevoegd. Zo zijn er bijvoorbeeld boeken van bekende influencers als Dai Carter en Kelly Weekers, en de populaire titel Het weeshuis in de azuurblauwe zee van TJ Klune. Ook is er speciaal voor de app unieke content gemaakt, zoals het boek Snel geld van Khalid Boudou, dat de meest uitgeleende titel is.

LEES: 100 boeken Download on the App Store

Ook gratis te downloaden in GooglePlay voor Android.

Dan wil ik je enkele categorieën van deze app laten zien om je op weg te helpen.
In de categorie “Nieuw in de app” vind je altijd de nieuwste boeken. Dit is perfect als je al veel hebt gelezen en op zoek bent naar de laatste toevoegingen om aan je leeslijst toe te voegen. Voor nieuwe gebruikers is de categorie “Populair” ideaal. Als je net begint met de LEES-app en nog niet weet welke boeken je wilt lezen, kijk dan bij de populairste boeken. Deze categorie bevat vaak geweldige titels, en het is handig om te beginnen met een boek dat door veel anderen al is gewaardeerd.

Ben je een fan van films en series? In deze categorie vind je boeken die zijn verfilmd. Als je al genoten hebt van de film of serie, zal het boek je waarschijnlijk nog meer bevallen. Boeken bieden vaak een diepgaander verhaal en meer details die in de film niet aan bod kwamen. Voor liefhebbers van spanning is er de categorie “Spanning,” waar je boeken vindt die je op het puntje van je stoel zullen houden.

De categorie “Zoektocht naar jezelf” bevat boeken die zich richten op zware levensonderwerpen. Door deze verhalen te lezen, krijg je de kans om even afstand te nemen van je eigen situatie en objectief na te denken over moeilijke thema’s. Dit kan je helpen om nieuwe inzichten te krijgen en te reflecteren op je eigen leven. Voor een meer visuele ervaring kun je terecht bij de categorie “Stripboeken,” waar grafisch sterke verhalen je niet alleen door tekst, maar ook door beeld meeslepen in hun wereld.

gratis LEES-app voor jongeren

Een gedachte over “Gratis LEES-App: E-books en luisterboeken voor jongeren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *