Als ik je weer zie

Titel: Als ik je weer zie
Genre: Romance, from enemies to lovers
Schrijvers: Gillian King
Verteller: Donna Vrijhof
Uitgever: HarperCollins
Duur van het boek: 5 uur en 9 minuten

Recensie: Dit is een verhaal over keuzes die volwassenen maken en daarbij de levens van iedereen kunnen verwoesten. 

Samenvatting van het verhaal

Lilly zal de komende weken op Louisa, het dochtertje van haar beste vriendin Sara, passen. Lilly en Sara wonen naast elkaar in een bungalowtje op het bungalowpark van Sara’s vader. Er is alleen een groot probleem: Sara heeft ook haar broer Seb gevraagd om op Louisa te passen. Ooit was Seb haar grootste liefde, maar nu rest alleen nog maar een haatverhouding. Ook Mira, de moeder van Sara en Seb, zal de komende weken vaak opduiken om een oogje in het zeil te houden en Mira verafschuwt Lilly. Ze laat geen ogenblik aan zich voorbijgaan zonder Lilly te laten weten hoe ze over haar denkt en hoe onwelkom ze is in deze familie.

Ooit waren ze allen erg dik met elkaar.

Terwijl Lilly de komende weken op Louisa past, denkt ze steeds terug aan het verleden. Zo ontdekken we wat er is gebeurd waardoor ze elkaar zo naar het leven staan. Er heeft zich een groot drama afgespeeld in hun gezamenlijke verleden en hoewel Sara en Lilly elkaar wel hebben vergeven, blijven haar broer Seb en haar moeder Mira een hekel hebben aan Lilly.

En de vader dan?

De vader van Seb en Sara, en dus de ex-man van Mira, bezit het bungalowpark. Zowel Sara als Lilly wonen op zijn park. Dus die verhouding zit wel goed, maar sinds de scheiding wil Seb niets meer met zijn vader te maken hebben.

Verkeerde keuzes

Dit verhaal bevat geen slechteriken. Niemand is het gemene personage dat later door de mand valt. Dit zijn allemaal gewone mensen, maar in de liefde kunnen mensen soms verblind raken en verkeerde keuzes maken. Een verkeerde keuze of de pech hebben dat je verliefd wordt op iemand die niet voor jou is bestemd, kan vele slachtoffers met zich meebrengen. Zelfs als iedereen denkt het juiste te doen, kunnen de keuzes grote gevolgen hebben. Dit verhaal toont een scenario van verwoeste levens, doordat verschillende mensen verkeerde keuzes maken naar aanleiding van een zeer pijnlijke situatie.

From enemies to lovers

We beginnen met Seb en Lilly die elkaar niet meer kunnen uitstaan, maar de komende weken hebben ze samen de taak om voor een kind te zorgen. Ze hebben nu niet meer de luxe dat zij hun gevoelens jegens elkaar kunnen uiten en elkaar kunnen ontlopen, want de zorg voor Louisa is belangrijker dan hun irritatie en verwonde gevoelens jegens elkaar.

Mijn mening

Dit verhaal brengt twee verhaallijnen bij elkaar. We hebben het verhaal van het heden waarbij Lilly de komende weken moet zien door te komen met twee mensen die een hekel aan haar hebben en we hebben een droevig verhaal uit het verleden waarin we ontdekken waarom er zoveel pijn en boosheid is tussen deze mensen.

Het verhaal laat op een duidelijke wijze zien hoe mensen elkaar pijn kunnen doen, doordat ze met hun hart en hun emoties kiezen en hun verstand het zwijgen hebben opgelegd.

Ik vind het wel lastig dat er geen alinea’s of hoofdstukken zijn tussen het verstrijken van de tijd. Het ene moment zegt de personage dat ze er zo aankomt en de volgende regel wordt haar gevraagd of ze koffie of water wil.

Dan moet je zelf maar uitvogelen dat er ruim een half uur is verstreken. Hierdoor vind ik het verhaal minder fijn lezen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk mijn lijst met romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook, paperback en luisterboek in het Nederlands. Luisterboek en Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • LuisterrijkNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • iTunes: ebook in het Nederlands.
Recensie: Als ik je weer zie van Gillian King

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *