Profiteer van 30% korting op een jaarabonnement bij Storytel

Wil je graag deze vakantie doorbrengen met het luisteren naar audioboeken of het lezen van E-books? Storytel biedt nu een speciale actie aan waarmee je een jaarabonnement kunt krijgen met 30% korting. Voor €117,50 kun je 365 dagen lang genieten van een uitgebreide collectie luisterboeken.

Met Storytel heb je toegang tot een grote selectie aan luisterboeken en e-books via de Storytel app. Je kunt boeken zoeken en opslaan in je persoonlijke boekenplank, en de app onthoudt waar je bent gebleven, zodat je eenvoudig verder kunt luisteren, zelfs op verschillende apparaten.

Na het jaarabonnement wordt je abonnement omgezet naar het standaardtarief van €13,99 per maand. Je kunt het abonnement na een jaar op elk gewenst moment opzeggen.

Wil je eerst kijken of Storytel iets voor jou is? Maak dan gebruik van de 14 dagen gratis proefperiode. Let op, als je de gratis proefperiode gebruikt, kun je dezelfde account niet gebruiken voor de jaarabonnementsactie.

Bekijk deze aanbieding bij Storytel.

Om gebruik te maken van deze actie:
Als je op de link hierboven hebt geklikt kom je nog niet bij deze actie (het lukt me niet om de juiste link aan te maken, sorry).

Klik op de logo van Storytel boven in je scherm.

Nu zie je aan de rechterkant de aanbieding.

Boekentips bij Storytel:

Romantasy

Dead Witch Walking” van Kim Harrison

Samenvatting van het verhaal:

“Dead Witch Walking” is het eerste boek in de urban fantasy serie over Rachel Morgan. Rachel is een heks en een “runner” bij de IS, een soort politie-eenheid die bovennatuurlijke wezens oppakt. Na het ontvangen van een onrechtvaardige opdracht besluit Rachel ontslag te nemen en voor zichzelf te beginnen. Ze beseft echter niet dat dit haar vogelvrij maakt; haar oude werkgever plaatst een contract op haar hoofd, en ze wordt opgejaagd door huurmoordenaars en andere magische wezens.

Rachel probeert te overleven met de hulp van haar vrienden: Ivy, een vampier, en Jenks, een pixie. Samen moeten ze een gevaarlijke crimineel ontmaskeren om Rachel’s contract af te kopen en haar leven terug te krijgen. Dit avontuur brengt hen in conflict met diverse magische wezens, waaronder heksen, weerwolven, faeries en zelfs een demon.

Zelf ben ik nu bij boek 14 van deze serie. Echt een aanrader als je van goede wereldopbouw en romantiek houdt.

Tieners

The River Has Teeth” van Erica Waters

Samenvatting van het verhaal:

“The River Has Teeth” is een spannend verhaal dat draait om Della, een heks, en Nathalie, die samen een mysterie proberen op te lossen terwijl ze verliefd op elkaar worden. Della draagt al een jaar een gruwelijk geheim met zich mee: haar moeder is veranderd in een bloeddorstig monster dat haar eigen zus heeft gedood. Della houdt haar moeder opgesloten in een verlaten gevangenis om de wereld te beschermen.

Nathalie’s zus is recent verdwenen, en in haar wanhoop wendt Nathalie zich tot de heksen in het park. De politie lijkt niet in staat haar zus te vinden, dus zoekt ze hulp bij Della. De ontmoeting tussen Nathalie en Della leidt tot een complexe relatie, waarbij Nathalie de kracht wil die Della bezit om tegen kwaad te vechten, terwijl Della worstelt met het verraad aan haar moeder door Nathalie te helpen.

Het verhaal speelt zich af in een wereld vergelijkbaar met de onze, waarin magie en hekserij nog steeds in afgelegen gebieden voorkomen. De magie van Della’s familie komt van de rivier en het land, maar er is iets mis met hun krachten; drankjes doden mensen en Della’s moeder is door de magie in een monster veranderd.

De mysterieuze en spannende sfeer, gecombineerd met de thematiek van geweld tegen vrouwen, maakt dit een bijzonder Young Adult verhaal.

Romance

Book Lovers” van Emily Henry

Samenvatting van het verhaal:

“Book Lovers” biedt een frisse kijk op de traditionele streekroman. In plaats van de gebruikelijke plattelandsidylle, waarin een hardwerkende man zijn ware zelf vindt en verliefd wordt op een lokale vrouw, draait dit verhaal om Nora Stephens, een literaire agent uit New York. Nora is de typische stadsvrouw die keer op keer wordt gedumpt wanneer haar vriend voor werk naar een afgelegen dorpje gaat. Dit keer verlaat haar vriend haar voor de dochter van de plaatselijke hoteleigenaar, waarbij hij Nora koud en gevoelloos noemt.

Na dit teleurstellende nieuws ontmoet Nora Charlie Lastra, een norse redacteur die ze probeert te strikken voor het boek “Eens in je leven” van haar cliënt. Charlie is echter allesbehalve enthousiast over het boek en zijn fictieve setting, Sunshine Falls. Hun eerste ontmoeting is verre van vriendelijk, maar dit zet de toon voor een klassieke enemies-to-lovers romance.

Ik vind dit een heerlijk verhaal. Het idee van een streekroman waarin de kille stadsvrouw Nora keer op keer wordt gedumpt, is erg vermakelijk en trok direct mijn interesse.

Zombies

Until the End of the World” van Sarah Lyons Fleming

Samenvatting van het verhaal:

“Until the End of the World” is het eerste boek in een spannende serie over een zombie-apocalyps. De pandemie begint wanneer mensen massaal geïnfecteerd raken met het Bornavirus LX. Aanvankelijk roept de overheid mensen op om naar zorgplekken te komen voor een nieuw geneesmiddel. Binnen een dag verandert dit advies in een noodoproep: verzorg je geïnfecteerde geliefden niet zelf en zoek veilige zones op, want de besmetting is 100%. Het gewone leven verdwijnt snel en de wereld wordt overspoeld door zombies.

Ik vind dit een sterk begin van een zombie-apocalypsserie. De pandemie begint snel en het verhaal verloopt in een hoog tempo.

Misdaad

De enige die overbleef” van Riley Sager

Samenvatting van het verhaal:

“De enige die overbleef” vertelt het spannende verhaal van Kit, een thuishulp die werkt in een oud landhuis waar jaren geleden moorden zijn gepleegd. Kit heeft net een moeilijke periode achter de rug na het overlijden van haar laatste patiënt onder verdachte omstandigheden, waardoor mensen aan haar handelen twijfelen. Nu krijgt ze de opdracht om als inwonende thuishulp te werken bij Lenora Hope, de enige overlevende van een tragische nacht waarin haar vader, moeder en zus werden vermoord. Lenora, destijds zeventien, werd als verdachte gezien maar nooit veroordeeld wegens gebrek aan bewijs.

Lenora woont nog steeds in Hope’s End, het grote landhuis op de kliffen van Maine, en zit nu in een rolstoel. Ze kan alleen communiceren met behulp van een typemachine en lijkt eindelijk bereid haar verhaal te delen. Beetje bij beetje typt ze de gebeurtenissen van die noodlottige nacht, maar haar verhaal verdwijnt steeds op mysterieuze wijze. Lenora is ervan overtuigd dat haar vermoorde zus ’s nachts haar kamer binnendringt. Terwijl Kit dieper graaft in Lenora’s verleden en het mysterie rond de moorden, ontdekt ze dat er nog steeds een moordenaar rondloopt in dit grote landhuis. Wat is de waarheid achter die fatale nacht? En kan Kit de duistere geheimen van Hope’s End overleven?

Dit verhaal begint als een merkwaardige psychologische thriller. Hoewel ik dacht dat het misschien een horrorverhaal zou zijn, bood de spookachtige setting een grimmige sfeer die goed bij het verhaal paste.

Zoek je tips voor kinderboeken? Bekijk welke kinderboeken leuk zijn bij deze streamingdiensten.

Storytel aanbieding

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *