Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier

Titel: Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier
Engelse titel: The wonderful story of Henry Sugar
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Roald Dahl 
Verteller: Jan Meng
Duur van het boek: 
2 uur 15 minuten

Het verhaal van Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier

Dit verhaal is onderdeel van een verhalenbundel van Roald Dahl. Het boek Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier is het titelverhaal, maar in het boek staan nog veel meer verhalen voor jongvolwassenen.
EDIT: Na een mail aan de uitgever is dit aangepast – Wat dat betreft word je misleid door Storytel. In de beschrijving van dit luisterboek staat: Dahl vertelt verder over de landarbeider Butcher die tijdens het ploegen op een waardevolle schat stuit, over een jongen die met dieren kan praten en een schildpad redt uit de soep, over een lifter die laat zien hoe vingervlug hij is en over een dromerig vogelvriendje dat het slachtoffer wordt van een gewelddadig verjaarsgeschenk.
Dat klopt dus niet. Deze verhalen staan wel in de papieren versie van het boek, maar ze zijn niet te horen in deze luisterversie. In deze luisterversie hoor je alleen het verhaal van Hendrik Meier.

Hendrik Meier is een rijke stinkerd. Hij doet niet veel met zijn leven, omdat hij dankzij zijn familie al stinkend rijk is. Hij brengt zijn dagen door met zijn rijke vrienden. Hij probeert alleen maar NOG meer geld te verdienen door te gokken.
Op een dag ontdekt hij een manier waarop hij NOG meer geld kan verdienen. Hij kan dan binnen een uur meer geld verdienen dan andere mensen in hun hele leven zullen uitgeven.
Om dit te bereiken moet hij wel jaren oefenen! Dit verhaal gaat over zijn leven nadat hij jarenlang heeft geoefend.
Wat hij vervolgens met zijn leven zal bereiken is niet wat hij vooraf in gedachten had.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com

Mijn mening

Dit is een mooi verhaal van Roald Dahl. Ik vind dit verhaal vooral leuk voor kinderen vanaf 10 jaar, omdat het gaat over hoe mooi de groei van een persoon kan zijn.
Het verhaal past niet bij de belevingswereld van jonge kinderen, maar ik vind het erg mooi waarbij de zin van het leven en je eigen plekje daarin vinden op een bijzondere wijze aan de orde komt.

Hendrik Meier wordt in het begin heel leuk beschreven zoals je wel gewend bent van Roald Dahl, maar gedurende het verhaal weet je niet welke kant het verhaal uit zal gaan. Is Hendrik Meier een “goed persoon” of een “slecht persoon”? Hij begint aan dit avontuur om zichzelf te verrijken, wat zal dat betekenen voor zijn lot?

Ik vind dit verhaal heel mooi. Het is prachtig voor de wat oudere kinderen die vroeger van Roald Dahl’s Matilda, De heksen, De griezels, en meer hebben genoten en nu verder gaan met diepgaandere verhalen. Wel raad ik de papieren versie van dit boek aan, omdat je dan veel meer bijzondere verhalen krijgt die op een bijzondere wijze bij elkaar passen. Deze luisterversie biedt maar één verhaal uit dit geheel en dan mis je wel de kern van het boek. Je mist de opzet van de verhalen in de bundel.

Ik geef dit verhaal 5 van de 5 sterren.

Bekijk meer leuke boeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, paperback, hardcover en luisterboek in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands.
Recensie boek Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier van Roald Dahl 

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *